”Oerhört besviken”

avMalin Wahlberg, Ha Ab

HOCKEY

AIK förnedrat av Brynäs: ”Får inte se ut så här”

Förnedrat med 1-8.

Efter Brynäs kross bad AIK om ursäkt till fansen.

– I dag kapitulerade vi och det är inte acceptabelt, säger tränaren Rikard Franzén.

AIK får ta juluppehåll med en hel del att fundera på. Mot Brynäs blev hemmalaget totalt överkört.

Bill Sweatt gav Brynäs ledningen efter åtta minuter framspelad av Jonas Nordquist. I början av andra ökade Andreas Thuresson på till 2-0. Sedan fortsatte Sweatts och Nordquists samarbete. Duon fixade både 3-0 och 4-0 innan den andra perioden var slut.

I den tredje fortsatte krossen. Johan Harju satte 5-0 och Greg Scott ökade sedan på till 6-0 innan Harju gjorde sitt andra mål i matchen.

”Ska träna hårt”

Då började AIK-publiken lämna Hovet. Slutresultatet blev tillslut 8-1 och AIK ligger fortsatt näst sist i SHL, en poäng före Örebro.

– Jag är besviken att vi inte visar mer stolthet för märket på bröstet. Det kan vara okej att förlora, men det får inte se ut på det här sättet. Jag är oerhört besviken, säger Patrik Blomdahl.

Tränaren Rikard Franzén var också nedslagen efter förlusten.

– Jag måste be om ursäkt till våra fans som betalade för att se detta. I dag kapitulerade vi och det är inte acceptabelt. Jag är ruggigt besviken hur vi genomför matchen, säger Rikard Franzén.

Brynäs avancerar i tabellen och får gå på julledighet som fyra.

– Jag tycker vi är ganska stabila och sätter bra press på dem. Vi är starka i anfallszon och skapar många bra chanser, sedan kanske de trillar in lite väl lätt, säger Harju till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM