Förklaringen till gula banden i Ryder Cup

Hedrar mördade golftalangen Celia Barquín

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ryder Cup har dragit igång.

Då har spelarna gula band – för att hedra mördade golftalangen Celia Barquín.

– Vi ville ge henne en fin hyllning och se till att hennes familj känner sig stolta över oss, säger Sergio Garcia.

För tio dagar sedan försattes golfvärlden i chock när spanska golftalangen Celia Barquín, 22, mördades på en golfbana i Iowa, USA.

Barquín – som beskrevs som en av Spaniens mest lovande golfspelare och kvalade in till US Open 2018 – tros ha blivit antastad innan hon dog. En golfbag ska ha upptäckts utan någon ägare i närheten och inte långt därifrån hittades Barquíns livlösa kropp av en äldre herre.

– Vi är alla förkrossade. Celia var en vacker person som älskades av alla hennes lagkamrater och vänner. Hon älskade Iowa State och var en enastående representant för vår skola, sa tränaren Christie Martens då.

Rickie Fowler med det gula bandet.
Foto: CARL RECINE / X03807
Rickie Fowler med det gula bandet.
Foto: HANDOUT / Spanish Royal Golf Federation
Celia Barquin.

”Ville ge henne en fin hyllning”

Och Barquíns död uppmärksammas även av spelarna i Ryder Cup.

När tävlingarna drog igång under fredagsmorgonen hade flera av spelarna prytt sin utstyrsel med ett gult band som en hyllning till spanjorskan, enligt Daily Express.

– Olyckligt nog händer sådana här saker i världen och numera är det mer är någonsin. Vi ville ge henne en fin hyllning och se till att hennes familj känner sig stolta över oss och jag vet att de är stolta över henne. Vi vill vinna Ryder Cup för hela Europas skull. För alla fans, lagkamrater men extra mycker för Celias skull, säger spanske golfstjärnan Sergio Garcia.

Beslutet har fattats i samråd med Barquíns familj.

– Dessa händelser, när Celia blir dödad i USA när hon spelar golf, är något som slår hårt mot oss alla inom golffamiljen. Och kanske extra mycket för våra två spanska spelare. Och efter en konversation med Celias mor bestämde vi i Europa för att hedra henne den här veckan, säger Europas kapten Thomas Björn.

Ryder Cup spelas mellan fredag och söndag. Svenskduon Henrik Stenson och Alexander Norén väntas gå in i spel under fredagseftermiddagen.


GUIDE: Så spelas Ryder Cup 2018


Publicerad:

LÄS VIDARE