TV4: Det är inte vi som byggt arenan

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Fotbollschefen efter missnöje med bilden

Svenska landslaget har fått en splitterny arena men det är inte alla som är nöjda.

TV4 klagar nu på kamerapositionen inne i arenan.

– Jag tycker att den sitter för högt upp, säger fotbollschefen Emir Osmanbegovic till Sportbladet.

Osmanbegovic.
Osmanbegovic.

Missnöjet handlar om placeringen av den kamera som ger majoriteten av bilderna under TV-sändningarna från Friends Arena.

– Dels har Friends Arena rätt branta läktare viilket gör att positionen känns brantare än folk är vana vid. Sedan tycker jag också att det känns som den (huvudkameran) sitter för högt upp men det finns inget vi kan göra åt det. Det är så kameraplattformen är byggd. Vi tilldelades den plats som byggts och ställer kameran där, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic .

”Det är en arenafråga”

Osmanbegovic uppmärksammades själv av frågande tittare angående kamerapositionen under landskampen mellan Sverige och Argentina.

– Jag tänkte inte på det förrän jag såg några tweets. Först då började jag fundera också. Men jag hoppas att det är en vanesak. Hade den varit längre ner, på nedre etaget, hade bilden blivit lite för platt. Men det är en arenafråga. Alla som sänder från Friends kommer ha den här positionen.

Fotbollschefen försökte också själv, via sitt Twitter-konto, förklara att TV4 är maktlösa.

”Angående positionen för huvudkameran. Ja, den sitter för högt upp. Nej, TV4 kan inte göra något åt det. Det är inte vi som byggt arenan”, skrev Osmanbegovic.

Publicerad: