P-G går i väntans tider

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Både Ford och Mini är intresserade av att värva svensken

P-G Andersson, här i Skodan under Jyväskylärallyt, hoppas på en VM-styrning antingen med Mini eller Ford 2011.
Foto: Fotogubben
P-G Andersson, här i Skodan under Jyväskylärallyt, hoppas på en VM-styrning antingen med Mini eller Ford 2011.

P-G Andersson jobbar på med att försöka få till en styrning i rally-VM 2011. Två team har visat intresse för svensken som nu väntar på ett besked.

– Jag hoppas få veta hur det blir om ett par veckor, säger Andersson till Sportbladet.

Efter helgens tredjeplats i Rally Tyskland där P-G Andersson kört Skoda i SWRC-klassen, pågår jobbet för fullt inför nästa års säsong.

En tävling kvar i år

På pappret har Andersson ytterligare en VM-tävling inbokad i år, det är Rally Wales som avslutar VM-serien, där han på nytt planerar att ställa upp med Skodan.

– Jag vet inte riktigt vad som händer nu. Jag planerar att köra i Wales, men det kan bli fler tävlingar i år eller kanske färre. Jag vet inte just nu, jag försöker förbereda mig för nästa år, säger Andersson till Sportbladet.

Det är ingen hemlighet att svensken ligger i förhandlingar, både Fordteamet Stobart M-Sport och Mini som återvänder till rally-VM nästa år, har vissat intresse för Andersson.

– Jag hoppas på ett besked inom de närmaste veckorna. Men det här är en situation som jag får vara ganska nöjd med. Det är inte ofta jag har två alternativ som båda är intressanta, säger Andersson.

Stobart M-Sport är ett etablerat underteam till Fords fabriksstall och P-G Andersson har flera gånger varit och testkört med Ford, vars teamchef Malcolm Wilson verkar ha ett gott öga till svensken. Mini är nya i rally-VM, de kommer att etablera sig i VM-serien under mitten av nästa års säsong eftersom deras bil inte är färdigutvecklad, för att sedan köra hela serien 2012.

Hoppas på kontrakt

– Det finns för- och nackdelar med båda teamen. Nu väntar jag på besked, jag måste få veta om de verkligen är intresserade av mig. Men det ser bra ut inför nästa år, säger P-G Andersson till Sportbladet.

Svensken har ännu inte provkört Minis rallybil, men den väntas vara färdig för de inledande testerna om någon vecka. Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Mini-teamet att leta efter två förare. Skulle Andersson få chansen hos Ford kan han bli en av deras fyra förare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN