PRESENTERAS AV

De blev hjältar när förare vinglade fram på E4:an – i fel körriktning

avMalin Wigen

Två män såg en bil som körde vingligt – och i fel körriktning på E4:an. När de insåg att polisen var för långt ifrån körde de själva ikapp – och tog bilnycklarna, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Två män var på väg söderut på E4:an när de såg en bil som var på väg åt samma håll. Problemet var att bilen vinglade och körde på vänster sida av mitträcket, mot körriktningen. Männen hade vid det här laget redan hört om trafikproblemet på radion, skriver NSD.

– Vi körde förbi honom och stannade i nästa korsning. Kollegan gick ut och stoppade honom och pekade så att han bytte till rätt sida. Men han fortsatte och körde vingligt. Då ringde jag polisen, säger en av männen till NSD som vill vara anonym och fortsätter:

– Han hade tydligen kört ut från Morjärvskorsningen och skulle mot Kalix. Men kört fel och hamnade i fel körriktning.

Foto: TT
Montage. Bilden har inget med händelsen att göra.

Männen insåg att den vingliga färden skulle fortsätta och beslöt sig för att följa efter bilen då ingen polispatrull fanns i närheten som kunde stoppa mannen. När han stannade sin bil såg de sin chans att få stopp på hans färd.

– Han stannade i Jämtöfjärden och vi gick dit och tog nycklarna av honom och väntade på polispatrullen, för vi visste inte om han var onykter eller inte. Han var lite förvirrad, säger en av männen.

Därmed blev de två männen hjältar på vägen från Kalix till jobbet i Boden. 

– Det är skönt att göra dagens gärning. Han låg ju och körde på i enfiligt och med backkrön och annat, det hade kunnat bli stora konsekvenser av det där.

Den berörda föraren är i 85-årsåldern, brottsrubricering är inte satt än, skriver NSD. 

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Olycka

Bilar

Kalix