Facebooks nya förändring – anpassar sig till natten

avNicole Gustafsson

NYHETER

Snart kan Messenger få ett helt nytt utseende – anpassat för natten. Något som troligtvis kommer falla alla nattugglor väl i smaken.

Just nu testar nämligen Facebook ett ”dark-mode” som ska göra det skönare för ögonen att läsa på skärmen när det är mörkt, skriver tidningen Ubergizmo.

Tycker du att ljuset från din mobilskärm kan sticka till lite när det är mörkt ute? I så fall kommer du nog gilla den nya funktionen som Facebook prövar för deras app Messenger.

Funktionen är en form av ”dark mode”, ett läge där ljuset från mobilens skärm dämpas när det är mörkt ute. Funktionen finns i några appar, men långt från alla.

Men nu håller alltså Facebook på att testa ”dark mode” i deras app Messenger, något tidningen Ubergizmo rapporterat om.

Facebooks nya funktion – lättare att se

Redan för någon månad sedan avslöjade Facebook att de testade en ”dark mode”-funktion, men då enbart internt. Nu kan även flera användare testa funktionen, något bland annat forskaren Jane Manchun Wong twittrat om.

Med en testversion ute så dröjer det troligtvis inte länge innan Facebook låter alla avsändare ta del av den nya funktionen. Telefonen drar även mindre batteri med ”dark mode”.

Aftonbladet har tidigare berättat att Facebook håller på att testa ytterligare en ny funktion för Messenger-appen. I det fallet gäller det en ”ångra-knapp” för redan skickade meddelanden.

När de nya funktionerna kommer finnas tillgängliga för alla användare är fortfarande oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Messenger