Nybrink: ”Båda mina spikar har smashläge”

Experten synar V75 på Jägersro lopp för lopp • Helgens tre bästa • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Micke Nybrink spikar Olle Rols på V75 från Jägersro.
TRAV

Ibland ska man inte tänka för mycket.

Båda spikarna har smashläge.

Eller de ska i alla fall bara ­serva hem matchen.

Och varken Ingves eller ”PU” brukar darra och slå dubbelfel.


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets experter på ATG Tillsammans. [Extern länk]


Ja, jag klantade mig i lördags, sprack överallt på ett ovanligt stort system. Brunnen till kloaken öppnade sig, upp kravlade de anonyma näthatarna och i ett huj var mejlen full av grova förolämpningar. Internet är ett jäkla skit som vi släpat ända hit. Så tänkte jag då i alla fall.

Över till något roligare, V75 på Jägersro som ser ovanligt roligt ut. Ändå ska det påpekas att vi är på familjen Kolgjinis hemma­plan, att ledningen är underskattad (”alla” vinner ju därifrån) och att banan är för årstiden snabb, oavsett väder. Skor på alla hovar gör ändå att vi törs tro på annat än ledaren, att bakspår faktiskt inte behöver vara omöjligt uppdrag.

Vacker som en tavla

V75-1: Såg ni Juan i debuten för Lövgren senast? Hästen har alltid var vacker som en tavla och bra men nu var han grym. Från dödens gjorde han slarvsylta av allt och vann med halva upploppet.

Klaras starten, fjärdespår är nega­tivt, är det troligen över.

Wild Love är det givna hotet, hon är bra nog att kriga, trots läget. Skrällen heter Dokonjo som flög fram sista biten på V75 senast.

V75-2: Sevilla ska vara favorit, hästen är på väg genom klasserna och tre varv är hans bästa gren.

Rysaren som inte får missas kan vara Niras Bumblebee. Han slog bra hästar näst senast, Prosperous och V75-vinnaren Martin de Bos, för att senast sitta fast på V75 där Staro Leonardo vann.

V75-3: Kul guldlopp där formkortet Turno di Azzurra ställs mot etablerade stjärnor, Take­them och Timone Ek är ju Europa­elit. Turno höll fantastiskt bra efter en vådlig färd i V75- ­finalen senast medan Takethem sprang och sov i comebacken.

Steen Juul tror en hel del på ­båda, bara så ni vet.

En topphäst

Timone Ek har tränats av i turordning Fabrice Souloy, Philippe Billard och Alessandro Gocciadoro så det är svårt att säga om det finns någon kräm kvar i tuben. Men att det är en topphäst vet vi och Jerry Riordan fick ju bra snurr på Ringostarr Treb.

Intressant är också Dante Boko som från spår sex givetvis gör en störtloppsstart mot täten; kort distans, hemmaplan, Kol­gjini...

V75-4: Tror att det här är ­ganska enkelt. Härliga travaren Ofelia O.E. och Peter Untersteiner ger järnet, försvarar ledningen och rinner undan till vinst.

Insatserna på slutet är prima, lätta vinster från spets med luft under vingarna.

Lätt att älska

V75-5: Först tänkte jag ­tillämpa modern problemlösning, ta alla och bläddra till nästa lopp. Men sen började jag peta i det, född klåfingrig, och sparkade ut fyra hästar.

Callypigian är kanske klar men jag tycker ändå att hästen var aningen seg i debuten för ”JU”.

V75-6: Olle Rols är lätt att ­älska. Han slår alltid ledaren så Västerbo Exact är ”dead horse walking”. Formen är på topp och såna här spikar tar jag utan att blinka. Fram i dödens, Ingves, kör som du gjorde med Turno di Azzurra senast. Mos.

V75-7: Da Pepperboy trodde alla på senast, såna vinner aldrig. Nu? Harran Boko var rysligt bra senast och Staro Leonardo är inte bara snygg som satan.


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets Inside-tips på ATG Tillsammans. [Extern länk]


Helgens tips

1. 4 Juan (Jägersro, V75-1)

Ruskigt bra i ny regi senast. Toppchans.

2. 4 Niras Bumblebee (Jägersro, V75-2)

Fastlåst/okörd senast. Knallform. Skrällen?

3. 7 Dante Boko (Jägersro, V75-3)

Nedstruken ett hack. Laddar, spetsar, vinner?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 4, 12, 2, 10, 7, 5 (6–11)

V75-2: 8, 13, 10, 7, 4, 14 (11–2)

V75-3: 3, 7, 5, 4 (10–11)

V75-4: 1 Ofelia O.E. (2–12)

V75-5: 3, 7, 1, 5, 10, 9, 6, 12 (4–11)

V75-6: 2 Olle Rols (5–10)

V75-7: 4, 5, 8 (9–2)

3 456 rader/1 728 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM