Nu öppnar Parken Zoo upp för säsongen

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är en av parkens lemurer i år har de fått sällskap av två individer från lemurarten svart-vit vari.
Foto: Parken Zoo
Här är en av parkens lemurer i år har de fått sällskap av två individer från lemurarten svart-vit vari.

Parken Zoo

Parken Zoo slår upp portarna för säsongen den 10 maj.
Då kan man bland annat träffa årets nykomlingar som är över 2 meter höga och väger över ett halvt ton styck.
Parkens nya kameler är en del av årets nyhet ”Lilla Zoo blir JÄTTESTORT”.

En av Parken Zoo´s stora nyheter 2018 är att avdelningen Lilla Zoo byggs om till ett nytt stort tam- och klappdjursområde. Ytan kommer bli tredubbelt så stor och det kommer gå nästan dubbelt så många djur där än tidigare. Flera nya arter kommer att bo i området bland annat kamelerna som flyttar in nu lagom till säsongspremiären.

-Parken Zoo´s tam- och klappdjursdel har från start varit väldigt populär och vi märker att behovet av att komma nära djur och lära sig mer om dem är otroligt stort. Därför har vi i år valt att satsa extra mycket på just denna del av parken säger vd Lennart Sundén i ett pressmeddelande.

Tam-kameler flyttar in

I det nya området får man komma djuren riktigt nära, känna, lukta och kanske till och med få en blöt puss, men allt på djurens villkor. Besökarna kommer få lära sig att läsa djurens signaler, få ökad respekt och empati.

De nya kamelerna är tam-kameler, Camelus bactrianus, som är en form av den vilda arten, Camelus ferus. I det vilda är kamel akut hotad enligt IUCNs rödlista över hotade arter. De hotas på grund av jakt för mat och sport samt på grund av att deras livsmiljö förstörs och fragmenteras. Idag finns endast omkring 1000 individer kvar i Asien.

-Vi är mycket glada att få kamel till Lilla Zoo – vi vill att man ska lära sig mycket när man besöker oss och med ett sådant intressant djur som kamel är det lätt att berätta för gästerna hur man kan vara med att påverka hur djur har det i det vilda, säger Linn Lagerström som är zoolog på Parken Zoo i ett pressmeddelande.

Men kameler är inte den enda nya djurarten på Parken Zoo under 2018. I Lemurernas Värld flyttade det i vintras in två nya individer som tillhör svart-vit vari. Nytillskottet innebär att det nu finns fyra olika lemurarter på Parken Zoo.

Inte bara en djurpark

Men Parken Zoo i Eskilstuna är inte bara en djurpark. Här finns också en nöjespark som är anpassad för familjer med små barn. Alla åkattraktioner ingår i entrébiljetten och säsongskort.
Den 23 juni, när högsäsongen drar igång, öppnar man även upp Parkenbadet. Ett ställe där du kan ta en välbehövlig paus från karuseller och djur och svalka dig i någon av de tre olika poolerna. Badet är endast öppet för Parkenzoo-gäster som köper säsongskort eller dagsentré till hela Parken.

Bjuder på underhållning

Under högsäsongen kommer en rad olika folkkära artister att gästa Parken Zoo. Säsongen drar igång med alla barns favoriter Babblarna den 24 juni. Andra uppträdande att se framemot under sommaren är bland annat Petterson och Findus jubileumsföreställning, Samir & Viktor, Sean Banan, Mora Träsk, Sigrid, Theoz, Tobbe Trollkarl och Joakim Lundell.

Det händer på de andra parkerna under 2018

Parken Zoo är inte den enda parken i Sverige som bjuder på nyheter och underhållning under säsongen. Här kan du se vad som händer på de andra parkerna:

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA