Tre muslimska studenter ihjälskjutna

Av: Ida Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Facebook
Deah Shaddy Barakat, 23, Yusor Mohammad, 21 och Razan Mohammad Abu-Salha, 19.

NYHETER

En 46-årig man har gripits, misstänkt för att ha skjutit ihjäl tre muslimska studenter i universitetsstaden Chapel Hill i North Carolina på tisdagen.

Polisen tror att ett parkeringsbråk ligger bakom morden, men utreder om det rör sig om ett hatbrott.

Dådet inträffade på tisdagskvällen, svensk tid.

Gärningsmannen, 46-årige Craig Stephen Hicks, ska själv ha överlämnat sig till polisen efter dödskjutningen, skriver CNN.

Bråkade om parkeringsplats

Enligt polisen kan ett bråk om en parkeringsplats vara den utlösande faktorn bakom morden, men de utreder också om det kan ha rört sig om ett hatbrott.

Enligt källor till flera medier hade Hicks lagt upp flera antireligiösa inlägg mot flera olika religioner på sociala medier.

I ett inlägg, som delats över hela världen efter dödskjutningen, ska Hicks ha skrivit:

"När det kommer till respektlöshet, din religion startade detta, inte jag. Om din religion hade hållit tyst, då hade jag också gjort det."

– Vi kommer att undersöka alla möjliga spår, säger polischefen i Chapel Hill, Chris Blue till CNN.

"Det var ett hatbrott"

De tre studenterna, Deah Shaddy Barakat, 23, Yusor Mohammad, 21, and Razan Mohammad Abu-Salha, 19, avled omedelbart. Enligt vittnesuppgifter ska de ha skjutits i huvudet.

Deah Shaddy Barakat och Yusor Mohammad var gifta och Abu-Salha var Yusor Mohammads syster, skriver AP.

Morden har väckt upprörda känslor på sociala medier. En hyllningssida startades på Facebook kort efter dödsskjutningen där de tre studenterna beskrivs som "tre vackra själar". Hashtaggen #Muslimlivesmatter startade efter morden för att uppmärksamma dådet.

Pappan till två av offren, Mohammad Abu-Salha, är övertygad om att det rör sig om ett hatbrott.

– Det var som en avrättning, en kula i varje huvud. Det här var inte ett bråk om en parkeringsplats, detta var ett hatbrott. Den här mannen har trakasserat min dotter och hennes man tidigare, och han brukade prata med dem med sitt vapen i bältet. De kände sig obekväma kring honom, men de visste inte att han skulle gå så här långt, sa han, enligt Huffington Post.

Publicerad: