Ungdomar sköt raketer mot polis – för andra natten i rad

avMalin Wigen

Två nätter i rad har polisen blivit beskjutna med raketer som ungdomar fyrat av.

– Om vi ska göra livräddande åtgärder och beskjuts, så kan vi inte göra vårt jobb, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, till SVT Väst.

Sent på onsdagskvällen ryckte polisen ut till Kronogården i Trollhättan efter att boende larmat om att ungdomar sköt raketer. När polisen kom till platsen blev både de, och väktare, beskjutna med raketer och smällare.

Natten mot fredagen inträffade samma sak, på samma plats, igen. Polisen larmades när ett 30-tal ungdomar kastade smällare och sköt raketer mot ordningsvakter och allmänheten. Ungdomarna ska även ha kastat smällare mot hustaken och balkonger innan fler polispatruller kom till platsen.

– De skjuter hejvilt. När blåljuspersonal kommer dit så beskjuts dem, vilket innebär att vårt arbete försvåras. Om vi ska göra livräddande åtgärder och beskjuts, så kan vi inte göra vårt jobb, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, till SVT Väst och fortsätter:

– Jag uppmanar de som bor omkring där, som vet vilka ungdomarna är, att gå man ur huse. Hittills har inga skador uppstått, men det är bara en tidsfråga.

Foto: TT
Montage.

Enligt honom ser de fram emot den nya lagstiftningen gällande raketer som träder i kraft nästa år.

– Många använder sig inte av fyrverkerier för att njuta av dem, man använder dem för att orsaka fara för liv och hälsa, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM