Jesper Arvidsson stängs av två matcher efter tweeten

Siriusspelaren straffas av Svenska fotbollförbundet

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jeper Arvidsson stängs av i två matcher

När Sirius mötte Elfsborg sågade Jesper Arvidsson domaren på Twitter. 

Nu stängs han av i två matcher. 

– Givetvis tänker jag att det är helt horribelt, säger han till Fotbollskanalen

När Sirius mötte Elfsborg i oktober var Jesper Arvidsson skadad. När hemmalaget först åkte på straff och sedan inte fick en med sig en stund senare kokade det över för Arvidsson. 

Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!” skrev han på Twitter vilket Sportbladet plockade upp.

Tweeten togs bort en stund senare, men nu stänger Svenska fotbollförbundet av Arvidsson två matcher (svenska cupen i februari) för twittrande.

– Givetvis tänker jag att det är helt horribelt. Jag kan inte förstå.. Absolut kan jag förstå om det hade stått ett specifikt namn om en domare eller vad det nu kan vara. Men det står liksom ingenting i det. Egentligen skulle det kunna gälla vilken match som helst, det behöver inte ens vara en match. Jag tycker att det är sjukt, säger han till Fotbollskanalen.

Arvidsson menar att det inte är bevisat att tweeten är kopplad till matchen och vill inte kommentera avstängningen ytterligare till Sportbladet. Men till Fotbollskanalen utvecklar han.

– Jag förstår väl att de kan koppla ihop det så. Det förstår jag ju. Men jag kan inte förstå straffet sedan. De motiverade med att hade du sagt det till en domare på planen så hade du fått två matchers avstängning. Därmed får du två matchers avstängning, det var väl en kortfattad motivering, säger han.

”Bekräftat att det gäller aktuella matchen”

Disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson försvarar avstängningen.

– Han uttalat sig olämpligt på sitt twitterkonto och det är domaren som har anmält det. Om du uttalar dig på det sättet på sociala medier så jämställer vi det med att säga det till domaren på planen under matchen. Därför får han två matchers avstängning, det är samma straff som om det hade hänt i en matchsituation.

– Utöver domarens anmäla anser vi att vi kan koppla tweeten tidsmässigt med att matchen pågår. Det andra är att Sirius också fått yttra sig i frågan. Genom att klubben har fått beskriva vilka diskussioner de har haft med spelaren anser vi att det är bekräftat att tweeten gällde den aktuella matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM