Mourinho: Det var känslosamt

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic är tacksam och glad efter comebacken mot Newcastle.

Managern José Mourinho var lycklig över att få se 36-åringen i Manchester United-tröjan.

– Det var känslosamt att se den stora mannen vara tillbaka, säger Mourinho på presskonferensen enligt Manchester Evening News.

I går bekräftade Manchester United och José Mourinho att Zlatan Ibrahimovic fanns med i truppen till ligamatchen mot Newcastle.

I den 77:e minuten, vid ställningen 4–1 till Manchester United, fick Zlatan hoppa in i stället för Anthony Martial. 36-åringen var nöjd efteråt.

– Efter att jag skrev på nytt kontrakt har jag fokuserat på laget. Med min mental styrka vill jag vara där och hjälpa laget på bästa sätt. När du inte har möjlighet att göra det måste du fokusera på en sak - att ta sig tillbaka. Men inte bara ta sig tillbaka, utan komma tillbaka och göra ett statement. Jag har tränat mycket och jag har tränat hårt, jag är här i dag. Jag är tacksam för att jag kan spela fotboll igen. Nu när vi har nått hit vill vi göra mer och mer, sa Zlatan bland annat i segerintervjun efter matchen.

LÄS VIDARE

”Det var ren lycka”

José Mourinho gillade att se Zlatan tillbaka i Manchester Uniteds färger.

– Den andra halvleken var vår. Vi hade kontroll, vi gjorde mål, vi stod för fina insatser och sedan hade vi ändå tid för känslosamma saker. Det var ren lycka för alla som står honom (Zlatan) nära att se honom tillbaka på fotbollsplanen eftersom han har kommit tillbaka från en av de svåraste skadorna, säger Mourinho.

– Det var känslosamt att se den stora mannen vara tillbaka.

Victor Nilsson Lindelöf spelade från start för United.

– Han såg ut att ha roligt på planen. Han är en fantastisk spelare, han gör laget väldigt mycket, säger han om Zlatan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: