”Vi hatar Djurgår'n”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

...och inte fick Linköpingsborna anledning att ändra sig i kväll

Vann i Linköping Djurgårdens målvakt Daniel Larsson gjorde en kanonmatch och höll nollan på bortaplan när Djurgården slog Linköping med 4-0.
Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Vann i Linköping Djurgårdens målvakt Daniel Larsson gjorde en kanonmatch och höll nollan på bortaplan när Djurgården slog Linköping med 4-0.

Linköping fick se sig besgrade av gästande Djurgården i kvällens match i Cloetta Center.

4-0 slutade matchen, allt medan Linköpingsfansen skanderade sin eviga ramsa:

”Vi hatar Djurgår'n”

Linköping var inte utspelade på något sätt – man skapade målchanser men Dif:s målvakt Daniel Larsson gjorde en kanonmatch och höll nollan på bortaplan.

– Lysande målvaktsspel, berömde Linköpings tränare Janne Karlsson och sammanfattade matchen:

– Vi borde haft ett eller två måls ledning efter första perioden som vi äger. Men sedan tappar vi lite kraft och Dif hade mer energi i dag. Djurgården vinner inte oförtjänt, sa han till PPV.

Vackra mål

Till skillnad från Linköping kunde Djurgården producera mål i kväll, vackra dessutom.

1-0: Kristofer Ottosson fick med sig en slumppuck, dribblade elegant mellan sina egna skridskor och satte den bakom Jonas Fransson.

2-0 Edvin Frylén klippte till direkt efter tekning, två sekunder in i ett numerärt överläge. Otagbart för Fransson.

3-0 Djurgården vände blixtsnabbt och Per Bäcker förde upp pucken och passade elegant till Nicklas Danielsson som sköt direkt.

Otur

Strax efter 3-0-målet hade Linköping lite otur. Fredrik Emvall kom fri mot Dif-målet när domare Niklas Persson blåser av för att Dif haft sex spelare på isen. Den efterföljande utvisningen blev resultatlös.

Med 1.19 kvar av matchen satte Nichlas Falk 4-0 på pass av Fredrik Bremberg och dödade definitivt matchen. Cloetta Center började hastigt tömmas och så – slutligen – tystnade Linköpingsklacken. Och ersattes av en kanske inte lika röststark, men definitivt mer entusiastisk ramsa av tillresta Djurgårdsfans:

”Vi älskar Djurgår'n”.

Publicerad: