INFO: Supernytt i ny version – nu med bättre vädertjänst

avBjarne Frykholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Så laddar du hem uppdateringen - gratis

1 av 9
Den nya vädertjänsten visar vädret där du är genom automatisk positionering - eller en favorit som du själv valt.

Aftonbladet Supernytt har nu (28 januari 2011) släppts i ny version för både Iphone och Android-mobiler.

Ladda hem uppdateringen till din mobil så får du en förbättrad vädertjänst och en rad andra förbättringar.

Nya versionen av Aftonbladets nyhets-app Supernytt innehåller automatisk positionering som visar vädret där du är redan på appens startsida. Det innebär att du alltid kan ha koll på aktuellt väderläge just där du befinner dig.

Om du hellre vill visa vädret på din hemort eller annan favoritort så kan du välja en "favorit" genom att klicka på Väder-knappen och söka upp din favoritort.

Du kan även lägga upp ett antal orter som bokmärken för att lätt få en översikt över ett antal orter.

Vädertjänsten innehåller tusentals orter i Sverige och hela världen och prognoserna leverares av Yr.no och Norges meteorlogiska institut.

Den inbyggda positioneringen gör det också möjligt att erbjuda våra annonsörer annonser som ändrar budskap beroende på var användaren befinner sig, vilket väntas bli ett allt mer attraktiv produkt på annonsmarknaden.

Förutom vädertjänsten innehåller app-uppdateringen flera andra nyheter:

* Uppdatera artikel-listorna genom att dra sidan nedåt, som i många andra moderna Iphone-appar.

* Förbättrad visning av annonser. Om du klickar på en app-annons öppnas den nu direkt i Appstore (i Iphone) eller Market (i Android)

* Prestanda-optimering och buggfixar.

Titta på fler bilder här intill för att se hur vädertjänsten fungerar och hur du använder favoriter och bokmärken för att få bästa möjliga koll.

Uppdateringen fungerar i alla Iphone med operativsystem 4.0 och senare. En bugg i den appversion som släpptes den 26 januari som kunde orsaka krascher om du inte uppdaterat Iphone är nu löst.

SÅ UPPDATERAR DU I IPHONE

Klicka på Appstore-ikonen på din hemskärm, välj Uppdatera och sedan Uppdatera alla. Appen hämtas och installeras till din Iphone. Om du skulle få problem efter uppdateringen kan du testa två saker: 1. Starta om telefonen helt. 2. Radera Supernytt-appen helt (genom att hålla fingret på ikonen tills den börjar "skaka", tryck sedan på radera-krysset) och hämta en helt ny app från Appstore.

Publicerad: