Flugor och bunkrar störde svenskarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandwich, England. Flera svenskar hade det tungt andra dagen på British open. För Fredrik Andersson Hed var det bunkrarna som störde. För Henrik Stenson något helt annat.

– Det kom en getingfluga när jag skulle svinga på 14:e hålet, säger han.

Golfspelare brukar vara bra på bortförklaringar. Senast i raden på den listan är getingflugan.

– Precis när jag skulle svinga såg jag att den flög ner in framför mig och jag tappade fokus, säger Henrik Stenson som på grund av detta satte slaget i bunkern 150 meter längre bort. Bollen hade borrat sig djupt ned i sanden och han kom inte ur på första bunkerslaget.

– Det blev en riktig cirkus där. Men sedan satte jag en bra putt för att gå runt på sju slag, säger Stenson som noterades för dubbelbogey på hålet.

Därmed var han utanför cutten, men han repade sig med två birdies på hålen därpå.

"Det var bara kasst"

Även Fredrik Andersson Hed hade problem på Royal St Georges i Sandwich. Han var bäste svensk efter första dagen, två slag under par, men efter fem slag över par på fredagen rasade han i resultatlistan. Han gjorde totalt sju bogeys.

– Jag började bedrövligt dåligt. Det långa spelet räckte inte till utan jag fick rädda mig med puttarna. Men sedan fallerade även puttningen, säger Andersson Hed, som var i tre bunkrar de första sju hålen. Det blev ytterligare ett par på de avslutande nio hålen.

– Det blev väldigt många bunkerbesök, jag har inte räkningen på alla gånger. Det var bara kasst med utslagen i dag, jag får väl stå och träna en timme på driving-rangen nu, säger han.

Med största sannolikhet räcker Stensons och Andersson Heds resultat för att spela vidare på lördagen och söndagen. För Robert Karlsson är det dock färdigspelat. Han gick på fredagen fyra över par, totalt sex över par.

– Klart jag är besviken, jag har ju inte kommit hit för att inte klara kvalet, säger Karlsson.

Hoppas på regn

Framförallt är det slagen med järnklubborna som inte fungerat.

– Jag har kommit 10 till 15 meter ifrån varenda green. Antingen har det varit för kort eller för långt, säger Karlsson som nu får ladda inför Nordea masters kommande vecka.

Henrik Stenson kunde trots fadäsen med getingflugan börja blicka fram mot lördagen.

– Det mesta talar för att jag får fortsätta spela, och då hoppas jag på riktigt busväder. Jag har spelat upp mig tidigare när det varit kombination av regn och hård blåst, säger Stenson.

Lördagens väderprognos talar om mycket regn. Kanske kan det även hålla getingflugorna borta.

TT:s utsände

Publicerad: