Motorsport

Så ska F1 köras – mitt inne i Miami

avAnna Andersson

F1 har tagit sig till Texas.

Men nu ska sporten erövra USA.

Genom att ta över gatorna i Miami.

Foto: TT

Det har länge ryktats om att Liberty Media som äger rättigheterna till F1 vill ha ytterligare ett lopp i USA och det har pratats om Miami, Florida. På torsdagen den 11 maj ska nu Miami City Commission ta ett beslut om staden ska arrangera ett stadslopp framöver.

Men redan nu finns det ett förslag på en stadsbana som går mitt inne i Miamis hamnområde, där ska banan göra en sväng runt American Airlines Arena, där stadens NBA-lag spelar den går sedan vidare över bron.

– Miami hade varit en fantastisk stad för en tävling, säger F1-chefen Chase Carey enligt motorsporttotal.

– Vi är mitt inne i en process där vi och staden tillsammans ser hur vi sa kunna få till det så att det fungerarför båda sidor.

F1 kör stadslopp i Miami

Även IMSA, CART och Formula E har kört lopp i samma område och det är en banan med långa rakor och ett par hårnålar där det ska kunna ske omkörningar. Totalt handlar det om en sträcka på 4,14 kilometer.

– Kina och USA är världens två största marknader, vi jobbade vidare med ett par initiativ när vi var i Shanghai och det kommer vi att göra i USA också, säger Carey.

– Redan när vi tog över F1 klargjorde vi att målet är att utveckla F1 i USA och i Asien och vi sa också att vi önskar oss ett stadslopp i USA.

Vad händer med Köpenhamn

F1 har i år 21 VM-deltävlingar, men det har pratats om att utvidga mästerskapet till 25 lopp, samtidigt ryktades det om att deltävlingen i Baku nästa år får stå åt sidan för att lämna plats åt ett lopp i USA.

Även danska Köpenhamn hoppas på att arrangera ett F1-lopp.
Årets säsong fortsätter med Spaniens GP på söndag den 13 maj.

F1-bloggen med det snacket och de nya tiderna under Spaniens GP

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Miami