Nisse ska utmana SVT:s julvärdsval

avPatrik Brenning

Sjuka planen: Det här är ett drömuppdrag

Foto: TT
”Nisse" Johansson blir ”Nisse” i AIK:s jul-tv i år.

Nu kan du välja vilken julvärd du ska ha på julafton.

Gina Dirawi i SVT – eller Nils-Eric Johansson från AIK:s träningsanläggning Karlberg.

– Jag älskar ju julen och tror att jag kommer kunna göra det här riktigt bra, säger den 35-årige AIK-profilen.

Gina Dirawi är SVT:s julvärd.

Det är en oväntad konkurrent som nu seglar upp till SVT:s klassiska julaftonsvärd. För när Gina Dirawi nu är den senaste i ordningen att axla Arne Weises fallna mantel så kan tittarna i år faktiskt välja en annan röst under julafton.

”Hade mycket värme”

Klockan 14:58 välkomnar Nils-Eric Johansson tittarna till träningsanläggningen Karlberg via AIK:s sociala mediekanaler.

– När jag kollade på Arne som liten var han alltid så närvarande och hade mycket värme, en person som man ville ha i sitt vardagsrum. Jag ska försöka ta mig an de egenskaperna, jag vill jobba med det svartgula hjärtat, säger Johansson i ett pressmeddelande.

35-åringen säger vidare, om än smått ironiskt kan vi ana, att han planerat tiden för sändningen tillsammans med tränaren Andreas Alm för att uppdraget inte ska krocka med spelarnas individuella försäsongsträning.

– Jag har vetat om det här så pass länge, så jag har kunnat planera upp all min tid med Andreas Alm. Så länge man har en planering, alla vet vad de ska göra och man har haft tid att träna och förbereda sig, så känns det okej. Det hade varit en annan grej om jag hade fått frågan från AIK Play i går. Om jag inte visste vad jag skulle göra. Då hade jag varit jättestressad.

”En viktig period för mig”

Avslutningsvis berättar backen också om sina kittlande känslor inför julen.

– Julen var en väldigt viktig period för mig när jag var liten. Det kändes tryggt, som att vad som helst kunde hända. Jag vet inte om det var alla julmatcher i England som man följde, men det fanns alltid en känsla av att allt var lite magiskt. Det är en känsla som suttit kvar upp i vuxen ålder.

ARTIKELN HANDLAR OM