”Två alternativ – köra fort eller extremt fort”

Publicerad:

SPORTBLADET

Mästaren tillbaka i toppen - Solberg vann i Tyskland

Petter Solberg.
Foto: Bildbyrån
Petter Solberg.

Mästaren har hittat formen.

Petter Solberg vann på Hockenheim.

– Det var en fantastisk seger, säger norrmannen.

VM i rallycross fick denna helg plats på Hockenheim där man tävlade samtidigt som den tyska serien DTM , totalt var över 75 000 åskådare på plats under helgen. Rallycrossen bjöd som vanligt på en bra kamp. Bäst av alla körde Petter Solberg, Norge, som vann heat tre och fyra, samt både semifinalen och finalen.

Det gör att han tog ledningen i mästerskapet.

– Jag älskar när det är stor kamp, tuffa tävlingar och det är därför som jag älskar rallycross, säger den regerande världsmästaren.

- Men det var ingen enkel helg. Vi hade en tuff start på fredagen, det var dåligt fäste och jag fick sedan en punktering under semifinalen. Jag hade egentligen bara två val under lördagen, att köra fort eller att köra extremt fort, därför valde jag det andra alternativet.

Hansen bäste svensk

Reinis Nitiss, Lettland, slutade tvåa och bäste svensk var Timmy Hansen, som tog sin andra pallplats på lika många tävlingar.

– Vilken fantastisk dag, säger den 22-årige svensken.

– Det känns otroligt att få ta en plats på prispallen när jag kvalade in som 12:a, Jag var väldigt besviken under lördagen, men teamet klarade av att vända på det hela och vi tappade aldrig tron på vad vi kan.

Johan Kristoffersen som vann premiären försvann i semifinalen den här gången, sedan han kört sönder intercoolern så att turbotrycket försvann.

Publicerad: