Lämnar Asplöven – av disciplinära skäl

avChristoffer Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

"Har inte mördat någon"

Foto: Bildbyrån
Johan Porsberger.

Forwarden Johan Porsberger fick under torsdagen lämna Asplöven av disciplinära orsaker.

Nu berättar han varför.

– Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning, säger Porsberger till Norrbottens-Kuriren.

Johan Porsberger svarade förra säsongen för 25 poäng, varav tolv mål i Asplöven-tröjan.

Det gjorde honom till lagets fjärde bästa poängplockare och efter säsongen belönades han med ett nytt ettårskontrakt av Haparandaklubben.

"Johan är en spelare vi förväntar oss mycket av kommande säsong. Det är en spelare med stor utvecklingspotential", kommenterade Asplövens sportchef och tränare Per Kenttä när förlängningen blev officiell den 27 maj.

Haft en tung säsong

Den här säsongen har däremot inte blivit som vare sig Porsberger eller Asplöven hade hoppats på. På de 18 inledande matcherna i Hockeyallsvenskan har det endast blivit två mål från 22-åringens klubba och under torsdagskvällen meddelade klubben att kontraktet bryts med omedelbar verkan.

Men det är inte av sportsliga skäl.

– Vi har kommit fram till den här lösningen på grund av disciplinära orsaker, säger Per Kenttä till klubbens hemsida.

"Grymt slarvigt"

Till Norrbottens-Kuriren berättar huvudpersonen om hur han under förmiddagen blev uppkallad till Per Kenttäs kontor, varpå mötet resulterade i att kontraktet revs.

– Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning. Grymt slarvigt av mig. Det har hänt en gång tidigare också, säger forwarden.

Men Johan Porsberger är dock inte alltför knäckt över beskedet utan hoppas istället att ett klubbyte ska ge karriären en välbehövlig nystart.

– Det känns som att jag har kört fast lite. Jag tycker inte att jag har varit dålig, men har inte fått den utdelning som jag har velat ha. På så sätt känns det ganska skönt faktiskt, säger han till tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM