F1-guruns attack mot VM-ledaren Rosberg

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vill inte se Nico Rosberg som världsmästare

Nico Rosberg behåller ledningen i VM.

Men Bernie Ecclestone vill inte se honom som mästare.

– Det skulle inte hjälpa sporten, säger F1-gurun.

I går tog Lewis Hamilton pole position i kvalet till USA:s GP. I dag tog han starten av racet och han vann också loppet.

Han gjorde det före teamkollegan VM-ledaren Nico Rosberg och Red Bulls Daniel Ricciardo. Detta gjorde att Hamilton tog in sju poäng i kampen om VM-titeln - men Rosbergs försprång är så pass stort att han vinner VM-titeln även om han är tvåa bakom Hamilton i var och ett av de tre avslutande loppen.

– Jag tappade lite i starten, men en andraplats var ändå helt okej. Visst hade jag velat vinna, men det var inte meningen i dag, säger Nico Rosberg när han står på prispallen efter loppet.

– Jag satsade ändå allt.

”Behöver någon som Lewis”

Nico Rosberg har nu 26 poängs försprång på Lewis Hamilton när 75 poäng återstår av säsongen, men han är inte den mästare som F1-sportens starke man vill se.

– Vinner Nico VM är det bra för honom och för Mercedes, men det skulle inte nödvändigtvis hjälpa sporten eftersom det inte finns någonting att skriva om honom, säger Bernie Ecclestone till Daily Mail.

– Det skulle inte ens hjälpa i Tyskland, man behöver någon som Lewis.

Hamilton har vunnit tre VM-titlar, två av dem sedan 2014. Han är populär på sociala medier, syns ofta på stora premiärer, boxningsmatcher och modeshower. I veckan var han gäst i en av USA:s mest populära TV-shower och i dag tog han segern i USA:s GP, hans fjärde seger på banan. Han lär försöka upprepa den bedriften i när serien kör i Mexiko nästa vecka.

– Allt jag kan göra är att hela tiden göra mitt bästa. Jag ska fortsätta på samma sätt och kampen går vidare, säger Hamilton.

– Jag satsar absolut på att ta honom.

Nästa nolla

 För Marcus Ericsson var det återigen ett lopp utanför poängen.  Sauber valde att bara göra ett depåstopp vilket gjorde att svensken fick kämpa med slitna däck under en lång avslutande stint.

– Jag hade bra fart under den första stinten, sedan fick jag vänta länge med det första depåstoppet eftersom vi satsade på att bara göra ett stopp. Jag visste att det var ett av alternativen inför loppet, även om det var väldigt svårt att få däcken att hålla hela loppet, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Hade vi valt två stopp hade vi inte haft någon chans att ta poäng, men med ett stopp fanns i alla fall chansen. Nu hade vi tyvärr varken farten eller däcken för att klara det, men det var ändå okej. Det är bättre att satsa på poäng än inte ens göra det.

Marcus Ericsson gick i mål som 14:e man, därmed är det nu 21 lopp sedan Sauber senast tog en poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM