Åtta i frontalkrock på riksväg 26 i Jönköping

avEbba Thornéus

NYHETER

Två bilar frontalkrockade under lördagseftermiddagen på riksväg 26/47 i höjd med Risbrodammen utanför Jönköping. Åtta personer uppges vara förda till sjukhus med ambulans. Några ska vara allvarligt skadade, men har inte livshotande skador.

Det var vid 14.30-tiden på lördagen som en frontalkrock inträffade mellan två bilar i närheten av Risbrodammen i Bankeryd i Jönköping. Räddningstjänsten från Bankeryd och Jönköping larmades till platsen.

Enligt de första rapporterna ska alla personer inte kunnat ta sig ut själva efter krocken. Totalt ska åtta personer ha färdats i de två bilarna enligt Håkan Joakimsson på räddningstjänsten i Jönköping.

– Sju ambulanser och en sjukvårdsgrupp skickades till platsen.

Några allvarligt skadade

Personerna fördes till två olika sjukhus. Enligt Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping, ska några av personerna vara allvarligt skadade.

– Då de fått åka ambulans till sjukhus gör vi bedömningen att det är allvarliga personskador på några medan några ska vara oskadda.

Två familjer ska ha färdats i bilarna, varav fem i den ena och tre i den andra. Enligt  Mikael Ehne ska den äldsta personen vara född 1971 och den yngsta 2015. Den personen uppges vara i princip oskadd.

Vid 18-tiden på lördagskvällen meddelade sjukhuset att fyra personer är allvarligt skadade och inlagda för vård på Länssjukhuset Ryhov. Men enligt polisen ska ingen av personerna ha livshotande skador, meddelar de vid 23-tiden.

Under söndagen ska två av personerna ha fått lämna sjukhuset. För de fyra andra bedömdes tillståndet vara stabilt.

Kommit över på fel körbana

Av de fyra personerna som fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö är en kvinna lindrigt skadad och inlagd för vård medan en kvinna är måttligt skadad och inlagd för vård. En man ska även vara lindrigt skadad och inlagd för vård. Ett barn är oskadat.

Båda bilarna har tagits i beslag och händelsen är rubricerad som vårdslöshet i trafiken.

– Då en av bilarna ska ha kommit över på fel körbana vill vi utesluta om det kan ha varit tekniska problem som orsakat detta.

Under drygt en timme var väg 26/47 mellan Jönköping–Mullsjö avstängd i båda riktningar medan räddningsarbetet pågick. Vid 16-tiden kunde trafiken passera igen.