AVSLÖJAR: Carlgren klar för Konyaspor

...men Sebastian Larsson säger nej till Trabzonspor

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Sportbladets uppgifter har nu bekräftats.

Patrik Carlgren, 25, har skrivit på för cupvinnaren Konyaspor och får en lön på cirka 4,5 miljoner kronor årligen netto.

”Nya äventyr, nya möjligheter” skriver målvakten på Instagram.

Sportbladet kunde i början av juni avslöja att turkiska tabellnian och cupvinnaren Konyaspor var hetaste alternativet för före detta AIK-målvakten Patrik Carlgren.

25-åringen har under våren haft ett korttidskontrakt och stått fem matcher med danska Nordsjälland som hoppats på att kunna förlänga med svensken.

– Jag kan se en fortsättning för Carlgren. Frågan är om han själv ser det, sa Nordsjällnads sportchef Carsten Jensen till sn.dk.

På plats i Turkiet

Sportbladet kan avslöja att svensken, enligt turkiska uppgifter, nu definitivt bestämt sig.

Carlgren ska vara på plats i Turkiet med sina representanter Martin Dahlin och Marcus Allbäck för att genomföra läkarundersökningen och skriva på avtalet i dag eller de närmaste dygnen.

Enligt Sportbladets turkiska uppgifter är avtalet på 2+1 år, svensken blir uttalad förstemålvakt hos Konyaspor som går direkt in i Europa Leagues gruppspel och lönen hamnar på cirka 4,5 miljoner kronor årligen netto.

Under eftermiddagen bekräftade Carlgren själv övergången via sitt Instagram-konto:

”Nya äventyr, nya möjligheter. Tack alla inblandad och ett speciellt tack till min underbara fru som alltid finns där och lika så min bästa familj och mina vänner som alltid stöttar och ställer upp.”

Seb säger nej

Enligt samma turkiska källor tackar en annan landslagssvensk tills vidare nej till en flytt till Süperleague.

I mitten av juni avslöjade Sportbladet att turkiska storlaget Trabzonspor ville värva Sebastian Larsson och erbjöd ett lukrativt avtal. Landslagsmittfältarens avtal med nedflyttade Sunderland har gått ut.

Men 32-åringen har enligt uppgifterna tackat nej till både intresset från Trabzonsspor och andra mindre turkiska klubbar.

Larsson ska i stället ha alternativ just nu i konkreta erbjudanden från flera Championshipklubbar och ekonomiskt fördelaktiga förslag från Kina och Mellanöstern.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.