Bildbeviset: Zlatan är tillbaka i Manchester

avAndreas Käck

Foto: Instagram

Framtiden är och förblir osäker.

Men klart tycks vara att Zlatan Ibrahimovic har för avsikt att göra sin rehab i Manchester.

På torsdagskvällen kom bildbevis på att 35-åringen är tillbaka vid träningsanläggningen Carrington.

Den 9 juni meddelade Manchester United att Zlatan Ibrahimovic hamnar på klubbens ”released list” och således inte får något nytt kontrakt.

Hans framtid är och förblir osäker.

– Zlatan kan spela i två år till. Han har fått många erbjudanden men han kommer stanna i Europa till hundra procent, sa agenten Mino Raiola så sent som i slutet av maj.

I onsdags kom dock en uppdatering på Ibrahimovics klädkollektion A-Z Sportswears hemsida i form av en bild på 35-åringen med texten ”Welcome to Los Angeles!” – vilket skapade spekulationer om att det kanske ändå är aktuellt med en flytt till amerikanska MLS.

Fullt fokus på rehab

Klart är att det inte blir något spel över huvud taget förrän tidigast i slutet av hösten eller början av vintern. Zlatan Ibrahimovic dras med en allvarlig knäskada och ska enligt uppgift ha sagt att han räknar med att vara tillbaka i november.

Det har tidigare spekulerats i att Ibrahimovic vill genomföra sin rehabilitering i Sverige, tillsammans med sjukgymnasten Richard Dahan. Därför kom det som något av en överraskning när Manchester Uniteds senaste svensktillskott, Victor Nilsson Lindelöf, i sin första intervju med nya klubben slog fast att han ”ser fram emot att få stöttning av Zlatan”.

– Det är bra att ha honom här för att prata lite om klubben och allt runtomkring, sa Lindelöf till MUTV, i samband med att hans övergång blev officiell häromveckan.

Tillbaka i Manchester

Och visst ser det ut som att ”Ibra” tänker göra sin rehab i Manchester. På torsdagen la nämligen ungdomsspelaren Adrián Álvarez Beltramini ut en bild på Instagram – inifrån träningsanläggningen Carrington – tillsammans med just Zlatan Ibrahimovic.

Vad det innebär för framtiden låter vi dock vara osagt tillsvidare…

ARTIKELN HANDLAR OM