På väg mot Superbowl mitt under familjefejd

Har kändisskapet kostat Rodgers familjen?

Aaron Rodgers och Olivia Munn.
SPORTBLADET

Han står inför sitt livs utmaning.

Inte bara är Aaron Rodgers två steg bort från sin andra Superbowl-titel, han är dessutom mitt uppe i en familjefejd.

– Det smärtar oss att inte ha någon relation. Vi saknar vår bror, säger Luke Rodgers.

Den 20 november är en blåsig kväll i Washington. Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers står på sidlinjen och ser sin ersättare Brett Hundley först tappa bollen och senare kasta bort den till Redskins. Matchen är avgjord för länge sedan. Rodgers tre touchdowns räcker inte och Packers åker på storstryk med 24–42.

– Vi har förlorat fyra i rad och vi förlorade några killar i kväll. Vi spelade inte bra nog. Jag är så besviken. Sex förluster gör att vi står med ryggen mot väggen nu. Det är där vi befinner oss, säger coachen Mike McCarthy.

Packers säsong är över.

Journalisterna mumlar fram frågor till en frustrerad Aaron Rodgers som först viftar åt journalisterna att ställa frågor och sedan svarar artigt men kortfattat.

I ESPN:s studio sammanfattar experten Ryan Clark:

– Packers säsong är över, men inte på grund av det vi såg i kväll utan det vi sett varje vecka. De har inte de defensiva vapnen för att utmana i den här ligan. Visst har de Rodgers som hittar vägar att göra poäng, men försvaret är för svagt.

Avslöjar splittringen i Bachelorette

Under en måndagkväll i juli blir Aaron Rodgers ofrivilligt huvudperson på bästa sändningstid i USA. Hans lillebror, Jordan Rodgers, är en av deltagarna i reality-såpan The Bachelorette och det har blivit tid för seriens huvudperson Jojo Fletcher att träffa familjen. Han berättar då hur Aaron distanserat sig från sin mamma Darla, pappa Ed och storebror Luke.

– Jag och Aaron har inte så mycket till förhållande. Det är så han har valt att leva sitt liv och jag har valt att vara nära min familj och mina föräldrar och min bror, säger Jordan.

Uttalandet rullar upp en historia och tecknar en bild av en djupt splittrad relation, med NFL-stjärnan Aaron Rodgers med flickvännen och Hollywood-skådespelaren Olivia Munn på den ena sidan och resten av familjen Rodgers på den andra.

– För att vara ärlig så har jag inte sett programmet, så det har inte påverkat mig så mycket. Jag har alltid tyckt att det är lite opassande att tala offentligt om familjeangelägenheter. Jag kommer inte att tala om det, men jag önskar honom lycka till i tävlingen, säger Aaron Rodgers till WISN under försäsongslägret i juli.

I en artikel i Bleacher Report ett par månader senare avslöjas att Rodgers inte talat med sin familj på två år. Olivia Munn ska dessutom ha varit en av orsakerna till splittringen. Vissa rapporter talar om att föräldrarna irriterat sig över Munns frispråkighet i medier om parets sexliv, andra om att Aaron Rodgers tycker att hans bröder utnyttjar hans namn för att själva bli kända.

Splittringen ska ha skett kring tiden när Aaron Rodgers plötsligt inte dyker upp på ett bröllop till en gammal vän till familjen.

Taggarna under Luke Rodgers Instagrambild går inte att misstolka: ”Riktiga vänner dyker upp. Skulle aldrig i livet missa det. Kom ihåg dina rötter” skriver Luke.

”Vi har ingen relation”

Aaron Rodgers står med konfetti långt upp på fotknölarna inne på Dallas Cowboys högklassiga hemmaarena AT&T Stadium i Arlington, Texas. Superbowl 2011 har just avslutats, Rodgers har säkrat en titel till Green Bay Packers och han har utsetts till MVP. Han är på toppen av sin karriär.

På planen gratuleras han av sin mamma, pappa, farföräldrar och sina två bröder.

Det har varit en lång väg dit. Rodgers var under två år reserv till en av de största profilerna i Green Bay Packers historia, Brett Favre. När Rodgers 2008 utsågs till startande quarterback och Favre samtidigt ville göra comeback blev det rörigt.

– Jag hamnade i mitten av en fejd. Det var utom min kontroll, säger Rodgers.

Packers valde ändå att satsa på Aaron Rodgers och efter mycket strul avslutade Favre sin karriär i NY Jets och Minnesota Vikings istället. Flera månader efter Superbowl-triumfen har Favre fortfarande inte hört av sig till Rodgers när ESPN pratar med honom.

– Om vi förlorat den matchen undrar jag om jag fortfarande stått i skuggan av den förre quarterbacken, berättar han.

Vad är er relation nu?

– Vi har ingen relation. Jag har inte pratat med honom.

Ingen gratulation efter Superbowl?

– Jag har inte pratat med honom.

Foto: AJ Mast / TT / NTB Scanpix
Brett Favre och Aaron Rodgers under en NFL-gala 2012.

Artikeln i Bleacher Report ställer sig frågan om Rodgers verkligen är ledaren som Packers behöver. En av dem som berättar är Jermichael Finley, lagkamraten som spelade med Aaron Rodgers i sex år, men aldrig fick hans telefonnummer.

– Jag vet inte hur han visade ledarskap. Det handlade bara om hans spel och hans statistik. Rodgers är så rädd för vad killarna ska säga att han inte säger någonting alls. Han är inte verbal utan går in i sitt lilla skal. Han är inte killen som hänger med sina kompisar. Han är självcentrerad.

Packers coach Mike McCarthy tussade ihop Rodgers och Finley en halvtimme varje lördag för att försöka få igång relationen. Det gick inte bra.

– Jag slösade en massa år på grund av pinsamma situationer, säger Finley nu.

Sju raka segrar – inte ett misstag

15 januari i år och Aaron Rodgers är tillbaka i Arlington, på samma arena där han säkrade Superbowl-titeln 2011.

Före matchen får han frågor om sin bror Jordan, som bor i Dallas, och om han kommer att finnas där för att stötta honom.

– Jag vet inte. Jag vet faktiskt inte.

Aaron Rodgers leder laget som slår ut favorittippade Dallas Cowboys från NFL-slutspelet. Matchen avslutas på ett helt otroligt sätt där Rodgers hittar Jared Cook med en tekniskt svår passning längs sidlinjen. Segern kan sedan säkras med ett field goal i sista sekunden.

Två månader har gått sedan den där dagen i november då experter hävdade att säsongen var över för Packers. Sedan dess har Packers vunnit sju raka matcher, Aaron Rodgers har gjort 19 touchdowns och inte kastat bort en enda boll till motståndarlaget.

Rodgers spel hyllas förbehållslöst efter matchen.

Kändisskap kan förändra saker

New York Times publicerar samtidigt en intervju med pappa Ed. Tidningen har träffat honom i hemorten Chico, Kalifornien:

– Det är komplicerat. Vi hoppas alla på det bästa, säger Ed som inte sett en enda match på plats under säsongen.

– Det räcker för oss att ha en på nyheterna. Kändisskap kan förändra saker, fortsätter han kryptiskt.

På frågan om deras förhållande med sonen börjat tina upp svarar han:

– Det är svårt att veta ibland.

Foto: Morry Gash / AP

Fansen på plats – inte familjen

En bitter familjefejd, gamla spelare som kritiserar hans ledarskap och ett nytt förhållande med en frispråkig Hollywoodskådis.

Aaron Rodgers lever ett nytt och annorlunda liv nu än för sex år sedan.

Men några saker är desamma; hans magiska kastarm, blicken för spelet och vinnarskallen.

Aaron Rodgers är i Atlanta för att säkra ett nytt Superbowl för Green Bay Packers.

Mängder av fans från Wisconsin kommer dit för att stötta sin hjälte.

Men inte hans familj.

FAKTA

Bröderna Rodgers

Namn: Aaron Rodgers

Ålder: 33

Född: Chico, Kalifornien

Bor: Green Bay, Wisconsin.

Civilstånd: Tillsammans med skådespelaren Olivia Munn sedan april 2014.

Lag: Green Bay Packers sedan 2005. Startande quarterback sedan 2008.

Meriter: Superbowl-mästare 2011, Superbowl MVP 2011. NFL MVP 2011, 2014.

Namn: Jordan Rodgers

Ålder: 28 år.

Född: Chico, Kalifornien

Bor: Dallas.

Civilstånd: Förlovad med Jojo Fletcher, paret träffades i tv-såpan Bachelorette 2016.

Lag: Spelade för Vanderbilt i college, men har inte lyckats ta sig in i NFL.

Arbete: Football-expert på ESPN för programmet SEC Now.

Namn: Luke Rodgers

Ålder: 34 år.

Född: Chico, Kalifornien.

Bor: Nashville, Tennessee.

Civilstånd: Flickvännen Lindsay Davis.

Lag: Höll på med flera olika sporter i high school, men tog det aldrig vidare till colllege.

Arbete: Analyserar NFL för CBS och 247Sports sedan 2015.