Svaret till tvivlarna: Här är bilderna på Bolts skada

avErik Karlsson

Publicerad:
Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Usain Bolt visade själv upp röntgenbilderna på skadan som avslutade hans karriär – för att tysta tvivlarna.

Men bara minuter senare tog han bort beviset från Twitter.

– Jag brukar inte visa mina medicinska journaler, men tyvärr har jag suttit och lyssnat på folk som tvivlat om jag verkligen var skadad, skrev han.

Det var ett rejält antiklimax. Bolt fick pinnen i stafettfinalen och skulle ta upp jakten på Storbritannien och USA – men i stället hann han bara 30 meter innan det hög till i vänsterbenet och Bolt stupade till marken.

Förklaringen efteråt var kramp, men nu visar det sig till och med ha varit värre än så.

– Tyvärr har jag en bristning i senfästet till biceps femoris i mitt vänstra baksida lår. Tre månaders rehab, skrev Bolt på Twitter.

Missar fotbollsmatch

Det innebär bland annat att Bolt kan glömma att gå direkt över till en fotbollskarriär som han tidigare pratat om. Han var bland annat aktuell för spel i en uppvisningsmatch mellan Manchester United och Barcelonas veteranlag.

Foto: Twitter
Bilden som Bolt lade up på Twitter (och sedan tog bort)

Men det var inte anledningen till att Bolt för första gången i sin karriär visade upp en röntgenplåt från demonläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Det är för att tysta de tvivlare som menar att Bolt fejkade skada för att han insåg att det inte skulle bli ett guldlopp.

– Jag brukar normalt sett inte visa upp mina medicinska journaler men tyvärr har jag suttit och lyssnat på folk som tvivlat om jag verkligen var skadad, skrev han.

Kort senare valde dock Bolt att radera sina Twitter-inlägg, utan att förklara det närmare.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM