Här hamnar Stefan Löfven mitt i möhippa

avMalin Wigen

1 av 3 | Foto: Privat
Stefan Löfven dök upp på möhippan.

När Katarina Leifsdotter överraskades med en möhippa hade hon ingen aning om att självaste statsministern skulle vara ett inslag, skriver Expressen.

I lördags överraskades Katarina Leifsdotter, 28, tidigt på morgonen av sina kompisar när hon låg och sov sin säng i Danderyd i Stockholm.

– De stormade lägenheten med bubbel och konfetti, säger hon.

Det var startskottet för hennes möhippa och hon blev försedd med kläder, öronlurar med musik och ögonbindel. Därefter tog de henne utåt.

– Jag visste inte var vi åkte, plötsligt stoppade de mig och bad mig stå still. De sa att jag skulle slappna av.

Katarina förstod att hon blev fotad och att någon stod bakom henne.

– Men jag visste inte vem det var.

”Skrattade åt oss”

Personen som hon fotades med var självaste statsministern Stefan Löfven som befann sig i Humlegården – dit möhippegänget hade begett sig. Och de var inte sena med att stega fram för att be honom att ställa upp på en bild.

– Jag vet inte vem det var som tog initiativet. Men vi sa att vi skulle ta med honom såklart. Han hade nog inget val, han skrattade lite. Vi sa att vi också var från Sollefteå, det var det bästa vi kom på att säga, säger systern Cecilia Leifsdotter.

Och Löfven ställde upp på kortet.

– Han hade med sig sin fru och två säkerhetsvakter, vakterna skrattade åt oss.

”Hade känt en mage”

När fotot var taget och statsministern avlägsnat sig fick Katarina ta av sig bindeln. Hon fick frågan om hon kunde gissa vem hon blivit fotad med.

– Jag sa att jag först trodde att det var en slottsvakt, då jag trodde att vi var vid slottet.

På kvällen fick Katarina tre olika namn och frågan om vem hon helst skulle gifta sig med, Stefan Löfven, Donald Trump eller Michael Jackson – valet föll på Stefan Löfven.

– Då visade de mig bilden. Jag skrattade så mycket. Det var så kul. Av alla personer så var det han, säger hon och fortsätter:

– Jag hade känt en mage och tänkte att det var en stor mage. Men nu i efterhand tänker jag att han inte har det egentligen.

Enligt henne var möhippan underbar, att statsministern dök upp var en rolig twist. Vilket Cecilia håller med om.

– Det var nog höjdpunkten på hela dagen, säger Cecilia.

ARTIKELN HANDLAR OM