Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Pernilla Wahlgren leder (också) Mello

SVT bekräftar Aftonbladets uppgifter – efter pinsamma missen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Efter SVT:s miss: Pernilla Wahlgren leder också Melodifestivalen.

Hon kommer leda den fjärde deltävlingen tillsammans med Per Andersson och Christer Björkman.

– Att vara programledare känns helt fantastiskt, säger hon i ”Morgonstudion”.

Nu bekräftar SVT att även Pernilla Wahlgren kommer att leda en av deltävlingarna i Melodifestivalen. Tillsammans med komikern Per Andersson flankerar hon Christer Björkman i den fjärde deltävlingen.

Enligt Aftonbladets källor fick hon frågan under december, men när övriga programledare presenterades förra veckan fanns hennes namn inte med.

Pernilla Wahlgren.
Foto: LOTTE FERNVALL
Pernilla Wahlgren.

Pinsam miss

Däremot vittnade en pinsam miss från SVT:s sida om att hon skulle vara eller hade varit aktuell för uppdraget. Som Aftonbladets schlagerblogg berättat skickade SVT ut en bild av Melodifestivalens programledare som i sitt filnamn specifikt angav att det var en bild utan just Pernilla.

Men nu står det klart att även hon kommer vara med och leda Melodifestivalen 2021.

– Att vara programledare känns helt fantastiskt, säger hon i SVT:s ”Morgonstudion”.

Tävlat fem gånger

Pernilla Wahlgren slog igenom med låten ”Piccadilly circus” i Melodifestivalen 1985 och har därefter tävlat ytterligare fyra gånger.

– Melodifestivalen är ju liksom, dels har det betytt så otroligt mycket för mig, det var där jag slog igenom så jag har den att tacka för jättemycket i min karriär. Jag brukar skämta och säga att det är min enda hit, säger hon i ”Morgonstudion”.

Dagen före nyårsafton avslöjade Aftonbladet att Oscar Zia, Lena Philipsson och Måns Zelmerlöw skulle leda varsitt avsnitt av Melodifestivalen tillsammans med Christer Björkman och förra veckan bekräftade SVT upplägget.

Då stod det också klart att Anis Don Demina, Shima Niavarani, Per Andersson, Shirley Clamp och Jason Diakité också skulle flankera Melodifestival-generalen under årets sex program.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Per Andersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE