Neymar: ”Haft stunder där jag velat sluta spela”

Publicerad:
Neymar.
Foto: David Vincent / TT NYHETSBYRÅN
Neymar.

FOTBOLL

Neymar är en stjärna som väcker känslor, reaktioner och stundtals också kritiska röster.

Röster som Neymar erkänner har påverkat honom genom hans karriär.

– Jag har haft stunder där jag velat sluta spela, säger den brasilianske stjärnan till tidningen Gaffer.

Ingen kan nog ifrågasätta att den brasilianske stjärnan Neymar, 28, haft en framgångsrik karriär och är en av världens främsta fotbollsspelare.

Samtidigt har Neymar varit en spelare som även ofta under sin karriär fått sin beskärda del kritik, för allt från att vara arrogant och kaxig till att falla för lätt i dueller.

”Frågat mig själv varför”

I en lång intervju med tidningen Gaffer berättar Neymar att all kritik också haft en effekt på honom under karriären i Santos, Barcelona, Paris Saint-Germain och det brasilianska landslaget.

– Jag kommer aldrig förlora passionen för fotbollen, men jag har haft stunder där jag har velat sluta spela, säger Neymar.

– En gång gick det så långt att jag frågade mig själv varför jag ens skulle fortsätta spela om folk inte gillade det. Jag brukade gå hem hetlevrad och sen komma ihåg allt jag gjort för att ta mig hit. Kärleken till fotbollen och alla dessa saker lugnade ner mig och tog mig tillbaka till verkligheten.

”Det jag bryr mig om”

PSG-stjärnan fortsätter med att konstatera att det mesta av kritiken likväl rinner av honom.

– Den riktiga jag, den riktiga Neymar, är känd för min familj, folket som jobbar med mig och mina vänner. De känner mig och det är deras åsikter jag bryr mig om. Vad som händer på fotbollsplan är också något som bara de som spelar spelet kan förstå och de som aldrig spelat aldrig kan förstå. Så enkelt är det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.