Sörenstam till Trump: ”Jag vill säga tack för allt du gjort”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kritikstormen mot Annika Sörenstam har varit stark sedan hon tog emot president Donald Trumps hedersmedalj dagen efter stormningen av Kapitolium.

Samtidigt som Annika Sörenstam ska slå ut i LPGA-comebacken har de första bilderna från ceremonin kommit ut – där svenskan hyllar och applåderar Donald Trump.

– Jag vill säga tack för allt du gjort för det här landet, säger hon i tacktalet.

Senare i kväll slår Annika Sörenstam ut i sin tillfälliga LPGA-comeback. Samtidigt släpper programmet ”In depth with Graham Bensinger” en längre tv-intervju med den svenska golfstjärnan. Bensinger träffade Sörenstam för en intervju i samband med den kontroversiella hedersmedaljutdelningen i Vita Huset, dagen efter stormningen av Kapitolium och har som enda media filmat prisutdelningen.

– Jag vill säga tack för allt du har gjort för det här landet, säger Sörenstam först innan hon avbryts av applåder som hon själv också ansluter sig till innan hon fortsätter:

– Särskilt för ditt arbete under coronaviruskrisen. Jag vet att det har varit väldigt tufft och utmanande men jag vill säga grattis till arbetet med vaccinutrullningen.

Annika Sörenstam med Donald Trumps hedersmedalj runt halsen.
Foto: In depth with Graham Basinger
Annika Sörenstam med Donald Trumps hedersmedalj runt halsen.

”Inte varit på sociala medier sedan det hände”

I en efterföljande intervju med Graham Bensinger tar hon avstånd från våldet som föregått utdelningen och kallar det ”ledsamt” och ”sorgligt”. Och när de träffas en månad senare erkänner hon att hon funderat en hel del på beslutet att ta emot medaljen.

– Jag har tänkt en hel del på det. Jag har hört väldigt mycket olika åsikter från folk. Positiv feedback från vänner och familj och en del inte så positiva saker. Jag har hört och lyssnat även på det, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte varit på sociala medier sedan det hände. Men negativiteten handlar inte om det jag har gjort utan om tajmingen.

På frågan om hon borde gjort något annorlunda svarar Sörenstam:

– Att lägga energi på saker jag inte kan kontrollera är inte min grej. Älta ett beslut är inte min grej. Det är inte något jag gör.

1 av 2 | Foto: Eduardo Munoz Alvarez / TT
Sörenstam får medaljen av Donald Trump.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN