Lina Hurtig om stödet inför stora flytten: Vi vill båda spela fotboll

Publicerad:
Lina Hurtig.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lina Hurtig.

FOTBOLL

Efter nio år i allsvenskan sökte Lina Hurtig nya utmaningar.

Nu har hon landat i Italien och berättar om behovet av ny miljö, debuten mot Milan och stödet från hustrun Lisa som stannade i Linköping.

– Det är som det är när vi båda vill spela fotboll, vi får kämpa på, säger Lina Hurtig.

För en vecka sedan debuterade Lina Hurtig i den italienska ligan. Inhoppet, hon ersatte den italienska stjärna Cristiana Girelli i den 82:a minuten, mot Milan gav mersmak.

– Riktigt kul att äntligen få debutera för Juventus. Jag kunde inte fått en bättre match att göra det i, Milan borta på San Siro, stort, kommenterar Lina Hurtig.

”Viktigt miljöombyte”

Valet att flytta kom efter en drivkraft att finna nya utmaningar. Lina Hurtig berättade i samband med landslagets kval i september om längtan efter att prova vingarna i en ny omgivning.

Hur viktigt var det mentalt att byta miljö?

– Väldigt viktigt, det gick fort på slutet när jag kände att jag behöver något nytt, jag behöver se något nytt.  Jag har ändå varit i allsvenskan i nio år, säger Lina Hurtig och fortsätter:

– Jag har inte varit redo tidigare, men har känt under det här året att det börjar bli dags och jag är sugen på något nytt. Skadorna har spelat in.

Lina Hurtig har haft en karriär som gått i vågor. Hon slog igenom som ung talang men bakslagen med skador har varit flera.

Vad hoppas du att få ut spelmässigt?

– Jag hoppas att utveckla mitt offensiva spel ännu mer.

Lagkamrat med Sembrandt

Det går långsamt framåt språkmässigt, men fotbollsmässigt finns allt hon behöver. Dessutom spelar kollegan från Blågult, Linda Sembrant, i klubben sedan tidigare.

– Skillnaden är förutsättningarna rent träningsmässigt. Anläggningen och allt runt om, det finns alla förutsättningar, säger Lina och medger att Linda får öppna lite dörrar:

– Jag hänger som en svans bakom henne, jag fattar inte vad de andra säger, säger hon med ett leende.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Lina Hurtig med hustrun Lisa.

Flytten innebar också att hon och hustrun Lisa, försvarsspelare som också spelar i Linköping, få leva på olika orter en period. Stödet är dock starkt även på distans.

– Båda vill spela fotboll och jag kände att jag behövde den här flytten nu. Hon förstår det, sen handlar det om att hålla ut. Hennes säsong tar slut i november så hon får komma ner sen, säger Lina Hurtig.

”Många tuffa matcher”

Precis som i damfotbollen i stort tar klubbarna i Italien ständiga kliv. VM-framgången 2019 gav skjuts i rätt riktning och Juventus har fått en större konkurrens.

– Tidigare år har det inte varit så utan Juventus har varit nummer ett och det har funnits ett par lag till som fajtas om titeln. Men nu är det många lag som har satsat och serien är på väg uppåt, den blir jämnare och bättre. Det blir många tuffa matcher. 

Målsättning har hon då med sitt nya lag?

– Att vinna titlar...

I Juventus nästa match väntar Fiorentina, den spelas söndagen den 11 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.