Sonen Todd: Debbie Reynolds dog fridfullt

Familjen sägs planera gemensam begravning i avskildhet – Fishers obduktion stoppad

Foto: WARNER

avAndreas Hansson

NÖJE

Läkarna var maktlösa när Debbie Reynolds kom in på sjukhus under tisdagsnatten.

Nu planerar familjen en gemensam privat begravning för henne och dottern Carrie Fisher.

Samtidigt har obduktionen av Fisher stoppats av familjen.

Debbie Reynolds, 84, planerade dottern Carrie Fishers begravning hemma hos sonen Todd Fisher, 52, . Enligt Los Angeles Times klagade hon sedan på andningssvårigheter och drabbades enligt TMZ och ABC av en stroke.

Familjen ringde larmnumret 911 vid klockan 01 och den 84-åriga skådespelaren fördes till sjukhus. Där sa läkarna att de inget kunde göra för att rädda hennes liv, berättar Todd Fisher för ABC.

– Hon var lugn och tyst. Det gick väldigt lugnt tillväga, säger sonen Todd Fisher till tv-kanalen.

”Tror inte hon menade så här”

Sonen berättar att mamman var skakad efter Carrie Fishers dödsfall, som skedde fyra dagar efter hennes hjärtattack på ett flygplan mellan London och Los Angeles.

– Hon älskade att ta om hand om min syster mer än något annat. Nu får hon göra det och det var vad hon önskade. Hon sa att hon saknade sin dotter och ville träffa henne. Men jag tror inte att hon menade riktigt så här, säger Todd Fisher till ABC.

Obduktionen har stoppats

Enligt TMZ har obduktionen av Carrie Fisher stoppats efter de senaste dagarna som tagit hårt på familjen. Enligt uppgifter till sajten kontaktades Fishers dotter Billie för godkännande av undersökningen, hon var dock så uppriven att hon gav mandatet till sin pappa, Fishers tidigare partner Bryan Lourd.

Familjen ska därefter ha kontaktat rättsläkarna och önskat avstyra obduktionen, något som händer då och då, ofta av religiösa skäl. För att kunna fortsätta behöver rättsläkarna godkännande att fortsätta, samt uppgifter om vilka mediciner och preparat Fisher tagit.

Planerar gemensam begravning

I kväll har familjen samlats för att planera vad som sägs bli en gemensam begravning för både Carrie Fisher och Debbie Reynolds, uppger TMZ. Under torsdagskvällen, svensk tid, besökte familjen begravningsplatsen Hollywood forever cemetary för att titta på en gravplats som redan ska ha reserverats för Debbie Reynolds. På samma kyrkogård ligger legendarer som George Harrison, Rudolph Valentino och Jane Mansfield.

Enligt uppgifter till sajten lutar det åt att begravningen blir liten, och sluten för de allra närmaste, och att en större minnesstund kommer hållas senare.