’Melkman’: ”Han är världens bäste back”

Publicerad:
Uppdaterad:
Melker Karlsson och Brent Burns.
Foto: Chris Carlson / TT / NTB Scanpix
Melker Karlsson och Brent Burns.

HOCKEY

NEW YORK. ”The Melkman” levererade med extra ackuratess i natt. 

Han stod för ett mål och två assist när San Jose-hajarna satte tänderna i Arizona.

– Det var min första trepoängsmatch för säsongen och det känns såklart kul att för en gångs skulle vara med och bidra på det sättet, säger Melker till Sportbladet efter 4–1-segern.

San Jose Sharks har varit ett av ligans mest stabila lag sedan starten i höstas, trummar envetet på i toppen av Pacific-divisionen och hade såklart inga större problem med bottenlaget Arizona i Gila River Arena.

De vann med klara 4–1 – och svenske Melker Karlsson, kallad ”The Melkman” i norra Kalifornien, var alltså inblandad i nästan allt framåt.

Han snärtade själv in en fin pärla i ett två-mot-en-läge när drygt fem minuter återstod av första perioden, och spelade dessutom fram till baljor signerade Brent Burns och Micheal Haley.

– Ja, det blir inte så många poäng, jag spelar ju mest i fjärdekedjan och får i första hand ägna mig åt att jobba hårt, säger han.

– Nu blev det en trepoängsmatch för första gången den här säsongen och det känns såklart kul att för en gångs skulle vara med och bidra på det sättet.

”Han är världens bäste back”

Annars är det mest monstruöse backen Brent Burns som vinner matcher åt hajarna i år och det gjorde han i natt också. Han stänkte in ytterligare ett mål – sitt 27:e för säsongen! – i tredje perioden.

– Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Han är världens bästa back. Framförallt har han ett unikt skott som målvakterna inte riktigt kan hantera. Det är väldigt skönt att ha honom på sin sida, kommenterar Melker.

Som återigen var ende svenske haj på isen, men på slutet har han till och från haft sällskap av rookie-duon Marcus Sörensen och Tim Heed.

– Det har inte varit så många svenskar här sedan jag kom hit så det är är väldigt roligt och jag tycker de skött sig bra, berömmer landsmannen Karlsson.

▪▪▪

Franskt hattrick överskuggade Hedman

Victor Hedman var Tampas store kung under nattens besök i Dallas.

Han gjorde två mål och spelade fram till ett – och hade bud på mer.

Det räckte dock inte till mer än en poäng och det berodde huvudsakligen på att Dallas fransman Antoine Roussel hade karriärens största kväll och fullbordade ett hat trick.

– Det var fantastiskt att se. Han är en kille som alltid jobbar stenhårt och nu fick han lön för mödan, säger Jamie Benn till nhl.com..

Som hade anledning att jubla själv också. Det var nämligen han som prickade in 4–3 på övertid.

Efter matchen stannade hela Stars-truppen kvar på isen och hyllade  mångårige kommentatorn Dave Strader, som gjorde sin första match för säsongen efter att ha vårdats för cancer i gallblåsan hela vintern.

– Det var underbart att se Dave här igen, den här matchen vann vi för honom, fortsätter Benn.  

▪▪▪

Canucks möte med Flames hemma i Rogers Arena blev dramatiskt värre.

Alex Edler lyckades, 12.44 in i första perioden,  singla in ett skott från mittzonen – och på något sätt stod sig 1–0-ledningen ända tills Mark Giordani fem sekunder före slutsignalen kvitterade med ytterligare ett skott som såg ut som att det inte borde ha gått in. 

Blytungt för Canucks och deras fans.

Men bara för några ögonblick. 

Övertidsperioden hann inte pågå mer än 34 sekunder förrän Christopher Tanev, på assist från Daniel Sedin, dammade in avgörande 2–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!