Svenskar tog VM-ledningen direkt

Tidemand och Andersson imponerar i Mexiko

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Tidemand jagar VM-poäng i Mexiko och inledde med att vara snabbast
Foto: Charlotte Nilsson
Tidemand jagar VM-poäng i Mexiko och inledde med att vara snabbast

Målet är en seger och Pontus Tidemand visade formen direkt.

Han leder Mexikos VM-rally.

Trots regn och ett mycket halt underlag var svensken var snabbast i WRC2-klassen under den första superspecial mitt inne i Mexico City. De 1,57 km kördes två gånger och Tidemand var 12,7 sekunder före tvåan Benito Guerra och ytterligare 0.9 sekunder bakom ligger Eric Camilli på tredje plats.

- Ett häftigt sätt att inleda tävlingen på, vilken stämning och vilken publik! Regnet gjorde gatorna väldigt hala och det var inte lätt men jag tycker ändå att vi fick till det riktigt bra, säger Tidemand.

Monstersträcka

I dag inleds tävlingen på riktigt med en riktig monstersträcka, på 54,9 km.

– Matchen börjar på riktigt imorgon och med helgens längsta sträcka på över fem mil direkt på morgonen blir det långt ifrån en mjukstart, säger Pontus Tidemand som debuterar i Mexiko, men hans kartläsare Jonas Andersson har kört tävlingen vid sju tillfällen tidigare.

– Men jag ser verkligen fram emot att bita tag i de tuffa sträckorna. Nu är det bara att ladda och göra vad vi kan.

Dagens sträckor hålls i området kring Guanajuato medan lördagens och söndagens sträckor ligger närmare värdstaden Mexiko City. Totalt omfattar rallyt 370,46 km som är uppdelade på 19 sträckor, däribland den monsterlånga El Chocolate på hela 54,90 km och den avgörs under kvällen svensk tid.

Publicerad: