Foto: Lennart Weibull
Högrev med härliga smaker med fänkål och äpple.

Kryddig högrev med fänkål och äpple

Bli först med att rösta!

Här bjuder kocken Tina Nordström på en kryddig gryta med högrev, fänkål och äpple. Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

”Det finns genvägar för att lyckas i köket och få sina gäster att himla med ögonen. En gryta där köttet har kokat så att det trillar sönder i munnen kan få till och med den värsta surkart att dra på smilbanden. Men förutom bra kött i grytan behövs det tålamod, för en riktigt god gryta ska nämligen koka läääääänge.”

Tänk på att köttet ska tillagas i ugn i cirka tre timmar.

Kryddig högrev med fänkål och äpple

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg högrev, av nöt
  • 0.3 rotselleri
  • 1 fänkål
  • 2 rödlökar
  • 3 äpplen
  • 1 hel vitlök
  • 3 timjankvistar
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn, krossade
  • 8 dl grönsaksbuljong, eller vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk smör, eller en kula
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning
  • salt och svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM