Ottawa sänkta – trots Karlssons tre poäng

HOCKEY

NEW YORK. Erik Karlsson behövde bara en match på sig, sedan började han producera som vanligt.

Men de tre assisten i natt räckte inte, för Ottawa Senators mötte New Jersey Devils och dem slår man inte längre hur som helst.

– Nej, vi är på riktigt. Det tycker jag att vi bevisat ända sedan de första träningsmatcherna, säger målskytten Marcus Johansson till Sportbladet efter 5-4-segern.

1 av 2 | Foto: Jana Chytilova/Freestyle Photo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det blev inga poäng för Erik Karlsson i säsongsdebuten häromdagen – fördröjd på grund av operation i den skadade foten i somras – men redan i natt såg det som sagt ut som vanligt igen.

Den 27-årige smålänningen låg bakom det mesta Ottawa åstadkom mot New Jersey hemma i Canadien Tire Centre och noterades alltså för tre assist.

Men det räckte inte riktigt.

Devils är juu bra i år,  kom tillbaka från 4-2-underläge i tredje perioden –  och vann till slut på övertid.

”Vi hade en bra kväll”

– Ja, vi jobbade hårt och slet hårt hela tiden och det känns väldigt bra att det lönade sig, säger Marcus Johansson på telefon från den kanadensiska huvudstaden.

– Det är också skönt att se att vi kan vinna fast vi hamnar i underläge. Det ger självförtroende åt hela gruppen.

Marcus hade själv synnerligen stor del i upphämtningen. Det var han som knappt fem minuter före full tid fick tag i en förlupen puck mitt framför Ottawa-kassen och stänkte in kvitteringen.

– Väldigt roligt, såklart. Särskilt i det läget. Men jag får dela med mig av äran till kedjekamraterna, vi hade en bra kväll allihop, konstaterar han.

”Vi är på riktigt”

Matchens verklige huvudaktör var dock schweiziske draftettan och rookien Nico Hischier, som gjorde sina två första mål och dessutom spelade fram till John Moores övertidsavgörande.

– Det var riktigt kul för honom. Jag tror han väntat på att få sätta första målet och så kom det ännu lite mer, fortsätter ”Mojo”.

Som svarar ”absolut” på frågan om Devils överraskande succéstart ska tas som ett kvitto på att det nederlagstippade laget  verkligen är att räkna med i år.

– Vi är på riktigt. Det tycker jag att vi bevisat ända sedan de första träningsmatcherna. Själva är vi helt inne på att vi kommer fortsätta likadant.

Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM