Lundqvist: ”Få se upp på uppvärmningen”

Frölunda-kaptenen inför CHL-mötet med Deveaux

avEric Persson

Publicerad:

ÄNGELHOLM. Joel Lundqvist är vän och före detta lagkamrat med Per Helmersson. I CHL-finalen ställs Frölundas lagkapten öga mot öga med skandalspelaren André Deveaux.

– Man får väl se upp på uppvärmningen, säger Lundqvist.

När Frölundaborg dukar upp för CHL-final fredagen den 7 februari är André Deveaux tillbaka på svensk hockeymark efter den uppmärksammade skandalen där han som Röglespelare utfärdade en slashing bakifrån på Västerås Per Helmersson på en uppvärmning i februari 2015. 

Deveaux stängdes av från svensk ishockey i elva månader och Rögle tvingades böta 25 000 kronor för bristande rutiner vid värmning inför match.

Ska inte fokusera på honom

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist är vän och tidigare lagkamrat med Per Helmersson. Lundqvist har noterat att 32-årige Deveaux häromveckan blev klar för Frölundas finalmotståndare Sparta Prag.

– Ja, jag hörde detta. Vi får se hur de använder honom, man får väl se upp på uppvärmningen bara, säger Lundqvist och ler. 

Frölunda har ingen etablerad fighter och CHL tillåter ofta tuffare tag. Men när matchen börjar kommer Frölunda inte att punktmarkera Deveaux, enligt Lundqvist.

– Jag tror att de har skickligare spelare än honom, säger Lundqvist.

Deveaux fysik då?

– Vi spelar en snabb och rapp hockey, så får vi se. Vi kommer inte fokusera på enskilda spelare. Han får spela sitt så gör vi vårt, säger Lundqvist.

”Det är ruggigt fegt”

Det finns personer som hävdar att Deveaux inte bör tillåtas att spela ishockey igen. Lundqvist säger så här:

– Det är klart att det ser för jävligt ut, men han har väl fått sin avstängning och avtjänat den. Då får man respektera det, då spelar han igen. Sen kan man tycka vad man vill om själva tilltaget, säger Lundqvist.

Vad tycker du?

– Klart att det är en superfeg grej, det ser för jävligt ut och hör inte hemma inom hockeyn. Att spela tufft och hårt och att vara en fysisk spelare är en sak – men att hålla på så där är ruggigt fegt. Men som sagt: han har haft sin avstängning och det är bara att respektera det. Vi kommer inte lägga någon vikt vid det, vi fokuserar på vårt spel, säger Lundqvist.

Tror du att det finns spelare i ert lag som vill sätta dit honom?

– Nej, som jag sa: vi kommer inte fokusera på honom. De har ett skickligt lag, det kommer vi prata om, säger Lundqvist.

Publicerad: