Helsvenska triumfen i natt – bakom allt

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Räkna inte bort Vancouver Canucks – eller dess svenska stjärnor.

De nollade Columbus på bortaplan i natt och såväl Daniel Sedin som Loui Eriksson gjorde mål.

– Det behövdes verkligen efter fyra raka förluster, vi spelade som vi ska igen, säger Daniel till Sportbladet efter 3–0-segern.

Foto: AP

Efter en liten svacka under vintern befinner sig Canucks i en småbesvärlig situation och får böja nackarna kraftigt bakåt för att skymta slutspelsstrecket i den västra konferensen.

Men som de visade med en mycket övertygande 3–0-seger mot starka Columbus i Nationwide  Arena i natt har artisterna från den kanadensiska västkusten ingalunda gett upp.

– Vi var riktigt bra precis efter nyår, men kom sedan ifrån vårt spel och hade innan den här matchen fyra raka förluster när det inte såg något vidare alls ut, säger Daniel Sedin

– Men nu spelade vi som vi ska igen och det var väldigt skönt att få vinna , det behövdes verkligen.

Helsvenskt mål

Daniel gjorde själv sitt tolfte mål för säsongen precis i början av andra perioden, efter förarbete av brorsan Henrik, och i ett powerplay lite senare i samma period ställde tvillingarna till med en klassisk upprullning så Loui Eriksson bara kunde dunka in pucken. Och på det tredje målet,  inprickat av Jayson Megna, hade Alex Edler assist.

Så man kan lugnt säga att svenskarna bidrog till den nödvändiga tvåpoängaren.

– Det var ett tag sedan vi gjorde några mål, så det känns riktigt bra att både jag och Loui fick hänga en kasse, fortsätter ”Danne”.

Flera bortamatcher

– Det har fungerat bra med oss och Loui ett längre tag. Nu spelade vi inte ihop fem mot fem ikväll, de stuvade om lite i kedjorna för att få fart på laget, men vi fortsätter tillsammans i powerplay och trivs ihop där

Canucks sedvanligt långa bortaresa i österled fortsätter nu med matcher mot i tur och ordning, Boston, Buffalo, Pittsburgh och St. Louis. 

En hygglig utdelning i merparten av de duellerna – ja, då är de i högsta grad med i racet igen.

ARTIKELN HANDLAR OM