St. Louis vann efter övertidsdrama

Av: Per Bjurman

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Nej, så lätt skakar man inte av sig regerande mästarnas – inte ens när Elias Pettersson är i kalasform och fortsätter panga in mål.

St. Louis Blues slog i natt tillbaka och vann mot Vancouver på övertid.

– Well, de är mästare av en anledning, konstaterar Canucks-stjärnan Bo Horvat efter 3-2-förlusten.

St. Louis Blues riskerade ju att hamna i hopplöst 0-3-underläge i åttondelen mot Vancouver Canucks, så som sig bör samlade de sig till slutspelets hittills mest övertygande prestation i nattens tredje rond i Rogers Place i Edmonton.

Fast det var på håret att inte ens det räckte mot canucker som just nu spelar hockey med vad som inte kan beskrivas som annat än sprittande lust.

Matchen var oavgjord efter full tid - sedan Elias Pettersson pangat in ytterligare ett kanonmål och spelat fram till ett annat. Så det krävdes alltså övertid för att skilja lagen åt.

Drygt femton minuter in i första förlängningsperioden kunde Brayden Schenn dock, i friläge, överlista Jacob Markström och ge bluesmännen första segern i serien.

– Jag fick en turstuds med mig och sedan försökte jag bara få iväg ett snabbt skott, säger matchhjälten.

”Vet vad som krävs”

Canucks hade förstås gärna skaffat ett övertag som för 99 gånger av 100 innebär att duellerna är över, men ser nyktert på situationen.

– De är regerande mästare av en anledning, de vet vad som krävs för att vinna och var bättre ikväll. Men jag ser fram emot att spela mot dem igen, säger Bo Horvat.

Elias Pettersson håller med.

– Det är bara att ha kort minne och vara redo imorrn igen, konstaterar han.

För så är det: Redan kommande natt möts Blues och Canucks igen, 04.30 svensk tid.

Foto: JASON FRANSON / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!