Dagens Dubbel-tips

DD-tipset: Han är en fantastiskt fin häst

Expertens DD-tips – onsdagen den 21 augusti från Jägersro

avPer Nicklasson

Foto: TR Bild
Per Nicklasson tippar kvällens DD-lopp på Jägersro

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro, onsdagen den 21 augusti.

Spelstopp DD 21.23

V75 19.30

TV12 19.00

ATG Live 17.30

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 7–6–8–1–2–4–10–5–3–9–11.

Kommentar: Vi står inför en av året roligaste travkvällar, Derbyuttagningarna. Minst sagt svårbedömd är Inti ­Boko. Kriterievinnaren kommer till försöket till årets största lopp ­utan att ha gjort ett enda lopp i år, eftersom den till­tänkta årsdebuten slutade innan den ens börjat, med ett ­stressat uppträdande och galopp långt innan bilen släppt fältet för Inti ­Boko. Vi litar ändå på Inti Boko. Det går inte att veta, men tränaren brukar inte bomma att sätta hästarna i form av träning allena. Det här är inte hårdaste kvalet och ­hästar som Avant Garde och Zephyr Kronos är heller inte helt att lita på.

DD-2

Rankning: 11–10–7–8–6–4–2–1–3–9–5.

Kommentar: Bakom de två främsta – Campo Bahia och Attra­versiamo – är Staro McMillan vår idé som slutlig Derby­vinnare. Han är en fantastiskt fin häst som ännu ­inte tjänat i närheten av de pengar han har ­kunnande för. Läget är inte roligt men Staro McMillan tål grovjobb. Vi tror att hästen löser uppgiften, och att Erik Adielsson tar över tömmarna är ­inget minus. Forfantone Am ser bara bättre och bättre ut, den här auktionsdyringen är en riktig klasshäst. Fick ett snällt lopp i gen­repet och kommer nog med fulladdade batterier. Ike Schermer vann sin Sverigedebut, har gjort det ­mesta rätt och är ­utan tvekan en topphäst. Frågan är dock om han är redo att matcha så här hårt motstånd? Värt svävande svar blir: Kanske. Pinto Bob har utvecklats till en topphäst i kullen, trots spåret går det inte att avfärda honom.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 7 Inti Boko. DD-2: 11 Staro Mcmillan.

Vem tar spets?

DD-1: Marcello Wibb och Global Withdrawl är start­snabba. Om Inti Boko kliver iväg som han kan känns det klart troligt att han tidigt kör sig till ledningen.

DD-2: Nummer 2 först? Kan tänka sig släppa till nummer 7?


ARTIKELN HANDLAR OM