Viktoria Tolstoy bjuder på livesänd konsert från Uppsala

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:

I januari släppte hon sin nya skivan ”Stations” och Viktoria Tolstoy hade precis påbörjat vårens stora turné när coronaviruset satte stopp.

Nu är det klart att spelningen i Uppsala ändå blir av – och direktsänds.

– Det känns väldigt spännande, det blir min första streamade konsert, och extra kul att det blev just i Uppsala – min gamla hemstad, säger Viktoria Tolstoy.

Uppsala har en särskild plats i hjärtat för superartisten Viktoria Tolstoy som är född i Sigtuna, men som tioåring flyttade till Uppsala.

– Uppsala betyder mycket för mig, det var här jag gick från barn till att bli vuxen. Jag flyttade från Uppsala först som 20-åring, säger Viktoria Tolstoy som hade stora planer inför spelningen i Uppsala.

– Tanken var att jag skulle ha tillbringat några dagar i Uppsala eftersom jag också hade en bokad spelning i Östhammar. Nu blir det fram och tillbaka i stället, men jag ser verkligen fram emot kvällen.

Första streamade spelningen

Aftonbladet kommer att direktsända den historiska spelningen från Uppsala Konsert & Kongress med start 19.55 ikväll. Arrangör till spelningen är Uppsala Jazz club.

För Viktoria Tolstoy är det premiär – på nätet.

– En helt ny upplevelser för mig. Men det känns väldigt spännande, och extra kul att det blev just i Uppsala, säger Viktoria Tolstoy som tillsammans med sina bandmedlemmar ska försöka bjuda på något extra.

– Det blir lite fredagsmys, förhoppningsvis.

Aftonbladet sänder Viktoria Tolstoys konsert från Uppsala Konsert & Kongress.
Foto: UKK
Aftonbladet sänder Viktoria Tolstoys konsert från Uppsala Konsert & Kongress.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN