Ferrari bekräftar vilken förare de vill ha i F1 2021

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastian Vettel. Arkivbild.
Foto: Toru Hanai/AP/TT
Sebastian Vettel. Arkivbild.

BARCELONA. Vem kör för Ferrari 2021?
Det diskuteras redan innan säsongen 2020 har startat - trots att Ferrari redan har bestämt sig.
– Jag tänker diskutera det med honom över en middag, säger teamchef Mattia Binotto.

I julas förlängde han kontraktet med Charles Leclerc till 2024 och redan inför årets säsong har Ferraris teamchef bestämt sig för vilken förare han vill se intill den unge monegasken.
Han vill behålla Sebastian Vettel.

– Seb är mitt första val. Vi har en mycket bra föraruppställning, förmodligen den bästa i F1 och den vill jag behålla, säger Ferraris teamchef.

– Jag är väldigt glad och stolt över det som vi har hos Ferrari och därför kommer vi att starta en diskussion om framtiden väldigt tidigt. Vad vi står i dag är en sak men en betydligt mer intressant aspekt är vad vi vill med vårt projekt och att vi är på rätt väg.

Han är den förare Ferrari vill ha i F1 2021

Ända sedan Sebastian Vettel kom till Ferrari 2015 har han arbetat för att vinna sin femte VM-titel. Än så länge har han inte lyckats. Under 2019 hade teamet en bra bil, men problem med tillförlitligheten på bilen och oklarheter mellan förarna gjorde att Mercedes och Lewis Hamilton inte hade några större problem med att ta ytterligare två VM-titlar.

Efter den tunga hösten, då Vettel slutade på plats fem i VM, spekulerades det i om Vettel skulle avsluta sin karriär. Istället verkar det som om han och Ferrari nu är på väg att komma överens om en gemensam framtid.

– Det kommer en tid när vi startar de verkliga diskussionerna om framtiden och de kommer också vara över rätt snabbt, säger Binotto.

– Jag tänker diskutera det med honom över en middag. Jag har känt Sebastian länge, jag kände honom redan innan jag blev teamchef men de senaste åren när vi nu har arbetat sida vid sida har varit väldigt viktiga. Han är en fantastisk ledare, han berättar alltid när han känner att det är något som inte stämmer eller ett ställe där vi kan förbättra oss. Han är krävande och det är rätt så viktigt för ett team.

Vettel öppen för diskussion

Men vad vill då Sebastian Vettel? Är 32-åringen intresserad av att stanna inom Formel 1 när nu mästerskapet gör en stor regeländring till 2021?

– Just nu är vi fokuserade på andra saker och jag tänker ingenting på detta. Det ändrar inte på vad vi vill göra med den här säsongen och hur vi vill utvecklas. Det är min prioritet just nu, men självklart är det en diskussion som kommer. Jag älskar fortfarande att köra F1.

Publicerad:

LÄS VIDARE