Hedman målskytt i ’årets match’

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det var antagligen säsongens hittills bästa match, laddad med rena rama slutspelsnerven – och därför jublade Tampa Bay extra mycket över att de fick bägge poängen med sig hem från Bridgestone Arena i Nashville.

– Ja, båda lagen ville verkligen vinna ikväll. Så det satt riktigt skönt, säger målskytten Victor Hedman till Sportbladet efter 3-2-segern.

Så här i början av december, när nyhetens behag från säsongsstartens för länge sedan klingat av och och vårens stora matcher känns avlägsna, blir det lätt tradig serielunk i NHL.

Men de tendenserna var det verkligen ingen som såg röken av när Nashville och Tampa brakade samman i Bridgestone Arena i natt.

Det kändes tvärtom som en urladdning i första playoff-omgången i mitten av april. Två fenomenala lag gav allt i 60 minuter och pressade varandra oavbrutet – tills Nikita Kutjerov kunde smaska in avgörande 3-2 två och en halv minut in i förlängningen.

– Ja, det var en väldig rolig match att spela också, säger Victor Hedman när vi når honom efteråt.

– Båda lagen ville verkligen vinna och körde hårt. Så jo, lite slutspelskänsla var det. Just därför satt det också riktigt skönt att få vinna.
”Vigge” bidrog själv till segern genom att dunka in en fruktansvärd slägga i mitten av perioden.

– Jag fick lite hjälp på vägen, pucken tog på en Nashville-klubba, men det var lika kul för det, kommenterar han.

Hedman gjorde ett mål mot Nashville.
Foto: TT
Hedman gjorde ett mål mot Nashville.

Inte fått med sig poängen

Lightning – som vanligt stora favoriter innan säsongsstarten – befinner sig fortfarande under slutspelsstrecket, men saker och ting rör sig enligt Victor i rätt riktning.

– Absolut. Jag tycker vi spelat riktigt bra ända sedan vi kom tillbaka från Stockholm, men på slutet har vi inte fått resultaten med oss. Det är också en anledning till att segern i kväll var skön.

Calle Järnkrok gjorde ett av Nashvilles två mål – varmed han redan nått noteringen tio mål och ser ut att vara på väg mot bästa offensiva säsongen i NHL-karriären – och Mattias Ekholm svarade för en assist.

▪▪▪

Winnipeg fortsätter imponera. I natt spolade de av heta Dallas med 5-1 hemma i Bell MTS Place. Patrik Laine gjorde, som alltid mot just Dallas, mål och spelade fram till ytterligare ett. Mattias Janmark bokfördes för assist på Dallas tröstmål, inprickat av Miro Heiskanen.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM