Grön Ungdom föraktar vår svenska landsbygd

Muf i slutreplik till Grön Ungdom om bensinskatten i Sverige

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: GETTY
När Grön ungdom och Miljöpartiet pratar om massbilism så har man missat något viktigt. Det handlar inte om människor som nöjesåker utan om personer som är beroende av bilen för att kunna leva, skriver John Weinerhall, 2:e vice förbundsordförande Muf.

DEBATT. Den senaste tidens debatt gällande bensinskatt och med Grön ungdoms replik är det yttersta beviset på Miljöpartiets oförmåga att se till Sveriges bästa. Med vänner som Grön ungdom är det bara att konstatera att all politik ska gynna storstäderna men landsbygden lämnas därhän.

När Grön ungdom och Miljöpartiet pratar om massbilism så har man missat något viktigt. Det handlar inte om människor som nöjesåker utan om personer som är beroende av bilen för att kunna leva. För att kunna skjutsa sina barn till skolan, åka och handla eller bara ta sig till jobbet. Grön ungdom föraktar landsbygden och det är inte klädsamt.

Moderata Ungdomsförbundet anser att den som släpper ut ska också betala. Och det skulle även vara en sanning om bensinpriset sänks, det är inte motiverbart att överbeskatta bränsle så mycket som görs idag. Vi anser också att för att man ska kunna göra en grön omställning behövs kraftfulla satsningar på bland annat kärnkraft så att fordonsflottan kan elektrifieras. Därför är det bra att Grön ungdom delar vår uppfattning angående elektrifiering men den faller platt när man, i stället för att presentera förslag som skulle kunna innebära en skillnad på riktigt, lägger pengar på elcykelsubventioner.

Det är inte orimligt att människor på landsbygden har tröttnat. Det är inte orimligt att vi nu ser effekterna av det i media. Vad som däremot är orimligt är att Grön ungdom ignorerar en stor del av Sverige.

John Weinerhall, 2:e vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

ARTIKELN HANDLAR OM