SHL-profilen: ”Spelar inte utan honom”

Förre hockeyproffset synar V75 på hemmaplan • Bäst i landet förra veckan på V75 • ”Hög potential”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Enterfeldt är lyckosam på sin hobby trav

Förra veckan spelade forne SHL-proffset Sebastian Enterfeldt in 554 000 kronor på V75 – mest pengar i landet.

Nu bjuder han på sina bästa tips till V75 på hemmaplan i Gävle.

– Blir det tempo så kan Rose Run Sydney skrälla, säger 31-åringen till Trav365.

I söndags hölls det extra V75 från den danska travbanan Charlottenlund i Köpenhamn.

Höjdpunkten för dagen var Menhammar Copenhagen Cup (V75–6) med 370 000 kronor i första pris.

Omgången hade fram till storloppet inte bjudit på några större överraskningar och värdet låg då på relativt låga 3 034 kronor.

Men efter att Peter Untersteiner skrällde rejält med tvåprocentaren Heart Of Steel skenade värdet iväg till 175 651 kronor.

Efter att favoriten Ble Du Gers sedan vunnit V75-avslutningen betalade sjuorna 196 842 kronor.

En av de som hittade alla rätt denna eftermiddag var förre hockeystjärnan och travexperten Sebastian ”Sebbe” Enterfeldt.

Han och kompisen Johan Karlsson gör sina andelar hos butiken Andelskungen och spelade totalt in 554 000 kronor – bäst i landet.

– Det var jättekul att det gick vägen. Många har varit glada efteråt och gratulerat. Det är stort tryck på andelar till denna jackpott-omgång, säger Sebastian Enterfeldt.

V75 på Gävle – jackpott 65 miljoner

Med självförtroendet på topp blickar 31-åringen nu fram emot V75 på hemmaplan i Gävle.

En omgång som innehåller en jackpott på 65 miljoner kronor.

– Omgången känns väldigt intressant och det finns goda möjligheter till bra utdelning. Många lopp känns öppna och även om vissa favoriter känns troliga så är flera av dom överspelade. Det är hög potential, säger han och berättar vidare:

– Jag har hört att det kan bli en del regn men inte så att det ska ösa ner. Det kan vara värt att ha med sig, men då det varit fint väder här i Gävle under en tid så borde det inte påverka banan.

Favoriten överspelad

En av de hästar som bär ett tungt favoritskap är Robert Berghs Vikens High Yield i den inledande avdelningen (V75–1).

– Det är säkert den bästa hästen men han är redan klar för finalen. Det är viktigt att försöka ta reda på hur Örjan Kihlström gör med Falcon Am. Tar han sig till ledning från sitt springspår kanske han kör där och då kan favoriten vara sårbar. Oavsett är det givet att gardera då Vikens High Yield är överspelad.

Har du och Johan hittat något singelstreck i omgången?

– Vi känner oss inte helt bekväma med någon men kanske är det så att Expensive med Örjan Kihlström bara vinner den avslutande avdelningen. Ska jag nämna något redan nu får jag säga honom.

Umeå-tränaren Catarina Norqvist gör den långa resan till Gävle med sin åttaårige valack From the Mine – en häst som Enterfeldt har koll på.

– Jag tycker han känns väldigt intressant till fyra procent. Han kan öppna snabbt men visst drar åttondespåret ner en del. Han vann senast och bör vara förbättrad nu. Jag kommer inte att spela utan honom.

Skrällvarning till två procent

65 miljoner i jackpott. Har du något miljondrag?

– Det finns många intressanta hästar som är roliga men jag vill nog ändå lyfta fram en häst i Gulddivisionen – vägen till Elitloppet. Rose Run Sydney har visserligen ett bakspår men skulle det bli tempo på loppet kan hon skrälla till två procent och erbjudas en plats i Elitloppet.

– I samma lopp tror jag även en del på Racing Mange. Han har ett bra läge och känns lite på gång. Kan absolut vara vinnaren och ta sig till Elitloppet. Just nu bara streckad på 15 procent.

Årets höjdpunkt för alla travälskare, Elitloppet på Solvalla, närmar sig med stormsteg. Sportchefen på nationalbanan, Anders Malmrot, har ett fåtal rosa biljetter kvar att dela ut.

– Det drar ihop sig och jag ser fram emot det mer och mer. Att det körs utan publik är naturligtvis tråkigt men jag gillar att de inte ändrade på prissumman i loppet. Jag tror mycket på Cokstile. Insatsen senast var grym och han är en av de som gör upp om segern, avslutar ”Sebbe”.

Publicerad:

LÄS VIDARE