John Cleese har opererats för cancer

Refererar till ”Monthy Python”-sketch

Publicerad:

NÖJE

”Monty Python”-skådespelaren John Cleese har opererats för cancer.

Det berättar han själv på Twitter.

”Kirurgen skar bort en liten cancerbit från mitt ben”, skriver han.

Skådespelaren John Cleese, 80, känd från ”Pang i bygget” och ”Monty Python” skriver på Twitter att han har opererat bort en cancertumör i benet, rapporterar Daily mail.

”Jag har genomgått en mindre operation i fredags. Kirurgen skar bort en liten cancerbit från mitt ben”, berättar han för sina 5,7 miljoner följare.

John Cleese.
Foto: Braastad Audun/TT
John Cleese.

Skådespelaren som var med och grundade brittiska humorgruppen ”Monty Python” informerar om ingreppet med en referens till filmen från 1975 ”Monty Pythons galna värld” och karaktären ”Den svarte riddaren”.

”I min ålder händer sådant här ungefär en gång i veckan. Kirurgen gjorde ett fantastiskt jobb, sydde ihop och sa ’det är bara en skråma’”, skriver han.

I sketchen som han syftar på får karaktären armarna och benen avhuggna av en annan riddare, men säger att ”det är bara en skråma” och ”det är bara ett köttsår”. Det är återkommande att John Cleese brukar skämta om just den scenen i sociala medier.

Tidigare opererats för prostatacancer

1996 fick skådespelaren sin första cancerdiagnos och opererades då för prostatacancer.

– Nu lever jag som om jag skulle kunna falla under en buss vilken sekund som helst, ska han ha sagt då, enligt Daily mail.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN