Besvikelse i Arsenal efter Liverpools ”kupp”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Liverpool lockar över Arsenals medarbetare och nästa upplaga av afrikanska mästerskapen skapar redan bekymmer.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe
Liverpools värvning av läkaren Gary O’Driscoll är allt annat än uppskattad i Arsenal.

DAGENS SNACKIS

Liksom Arsenal hittade sin huvudtränare i Manchester City, hittade Liverpool sin nya huvudläkare i Londonklubben. Gary O’Driscoll är klar för tabellettan som behövde en ny person på posten efter att föregångaren, Andrew Massey, lämnat för ett uppdrag för Fifa.

Detta ska inte Arsenal vara särskilt nöjda över. Enligt The Athletic försökte Mikel Arteta visserligen förhindra tappet men personalen sägs annars vara ”överraskade och besvikna” över att ledningen inte ansträngde sig mer för att behålla den uppskattade läkaren. O’Driscoll ska i sin tur ha vridit och vänt på jobberbjudandet under flera veckor innan han slutligen tackade ja.

DAGENS FRAMTIDA BEKYMMER

Nyheten att afrikanska mästerskapet kommer att spelas i januari 2021 togs inte emot väl av Premier League-klubbarna. Anledningen är förstås att många (med betoningen på många) kommer tvingas klara sig utan flera av sin stjärnor upp till sex veckor nästa säsong.

Det drabbar inte minst Liverpool vars anfallslinje består av två afrikanska spelare, Sadio Mané och Mohamed Salah. Även Naby Keita (Guinea) och Joel Matip (Kamerun) kan missa den viktiga tiden på året.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Liverpool kommer få klara sig utan sin superduo i sex veckor nästa säsong.

DAGENS DEAL

95 miljoner pund. Det är Evertons sammanlagda förlust sedan början av säsongen 2017/2018, vilket är endast 10 miljoner pund ifrån Premier Leagues satta gräns.

Detta ska ha fått en del klubbar att ifrågasätta namnaffären för den nya arenan som är på gång. Alisher Usmanov meddelade nämligen under onsdagen att hans bolag USM redan har säkrat rättigheterna genom en summa på hela 30 miljoner pund – för en arena som kommer stå klar först 2023. Därav rivalernas suspekta blickar och krav om närmare granskning.

Usmanov, oligark och en av Rysslands rikaste, sponsrar redan Evertons träningsanläggning Finch Farm. Tidigare hade han andelar i Arsenal som såldes av under sommaren 2018.

DAGENS EM-SPANING

Det är några månader kvar till EM men med Harry Kane skadad måste Gareth Southgate se sig om efter en plan B om anfallarens form skulle svikta. Danny Ings har cirkulerat flitigt den senaste tiden och sägs vara ett alternativ för förbundskaptenen.

Även Mason Greenwood har seglat upp på radarn. Manchester United-spelaren är bara 18 år gammal men har redan visat att han kan leverera i Premier League samt cupspel. Med tanke på att Southgate generellt föredrar att hålla medelåldern låg i landslagstruppen är det förstås inte en omöjlighet att ynglingen blir uttagen senare i vår.

Dessutom kan det bli ännu mer speltid i klubblaget hädanefter på grund av skadan som Marcus Rashford ådrog sig mot Wolves under onsdagskvällen.

Foto: Michael Steele / Getty Images Europe
Kan 18-årige Mason Greenwood blir Harry Kanes ersättare i EM-truppen?
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM