Mardrömsbeskedet för Djurgården

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärncentern Jacob Josefson blir borta åtta till tio veckor.

Det står nu klart att Djurgårdens kapten drabbats av en fotfraktur.

– Oktober månad med 13 matcher på 31 dagar kommer att vara ett bra test för nuvarande spelartrupp, säger sportchefen Joakim Eriksson.

På torsdagsmorgonen har Jacob Josefson genomgått en magnetröntgen.

Den visade att fotskadan handlade om en fraktur.

Samtidigt står det klart att målvakten Robin Jensen blir fortsatt borta till novemberuppehållet på grund av sin meniskskada som han har haft problem med i flera år.

– I nuläget har vi 14 friska forwards och flera av dem är naturligt duktiga som centrar. Därigenom är vi fortfarande i en situation där vi avvaktar hur det går för Emil Bemström i inledningen av NHL och huruvida vi har ett behov av att addera ytterligare spelare till vår forwardsbesättning, säger Joakim Eriksson till Djurgårdens webbsida.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Otäcka bilder

Det var i mitten av den första perioden i matchen Brynäs–Djurgården på tisdagskvällen som den otäcka händelsen inträffade.

Brynäs-forwarden Adam Brodecki tappade balansen vid sargen och drog med sig Jacob Josefson.

– Situationen var ren otur. Jag fastnade med skridskon i isen, fick honom över mig och vred till foten, säger Jacob Josefson.

Efter olyckan hade han stora smärtor och fick hjälp av isen från backen Tom Nilsson, ute i båset dunkade han klubban hårt i golvet ett flertal gånger.

Letar ny målvakt

När det gäller målvaktsuppsättningen kommer Djurgården att leta efter en förstärkning bredvid förstemålvakten Niklas Svedberg.

Just nu är det 18-årige Lucas Rheyneuclaudes som backar upp på målvaktssidan.

– De senaste fyra åren har Robin Jensen varit helt symptomfri, nu har nya smärtor tillkommit och därför kommer han åtminstone till och med novemberuppehållet att jobba med rehabiliterande träning och vila från isträning och matchspel. Därefter återstår att se om problemen försvunnit eller om ett ingrepp i knät kommer att bli nödvändigt, osäkerheten kring knät gör att vi just nu undersöker målvaktsmarknaden och eventuella lösningar på såväl kort som lång tid, säger Joakim Eriksson.

Toppmatch i kväll

28-årige Jacob Josefson är center i Djurgårdens förstakedja och en viktig spelare i första powerplay-uppställningen.

23-årige Robin Jensen kom till Djurgården inför förra säsongen har hunnit stå två SHL-matcher den här säsongen.

Djurgården väntar också på att backen Jason Garrison ska ansluta från Kanada och avvaktar hur det går för 18-årige Tobias Björnfot i Los Angeles Kings i inledningen av säsongen.

På torsdagskvällen spelas klassikermötet Djurgården–Färjestad på Hovet i Stockholm.

Den sista omgången innan det tolv dagar långa landslagsuppehållet på grund av Karjala Cup spelas lördag den 2 november.

Publicerad: