”Vore katastrof om det här kom fram”

Materialfusk kan ha hämmat Marcus Ericsson

avJacob Larsson

SPORTBLADET

Marcus Ericssons sista säsong i formel 1 kan ha präglats av stora orättvisor.

Materialfusk kan ha hämmat hans prestationer.

– Det är inte den sportsligaste idrotten i världen som vi håller på med, säger reportern Janne Blomqvist i Viasat Motors F1-podd.

Den svenske motorstjärnan lämnade den gångna säsongen formel 1 efter fem år. 28-åringen tvingades bort från sitt stall Sauber till förmån för Antonio Giovinazzi och Kimi Räikkönen.

För några veckor sedan avslöjade Ericsson själv att han under tiden i formel 1 kraschade den australienska tv-profilen Sarah Todds äktenskap då han gick ut på dejt med henne.

Nya uppgifter – materialmässiga orättvisor

Nu kommer nya – helt andra – uppgifter om Ericssons tid i formel 1. Viasat-reportern Janne Blomqvist säger sig veta om stora oförrätter som utspelat sig i Ericssons stall – materialmässiga sådana som ska ha påverkat Ericsson negativt och stallkamraten Charles Leclerc positivt.

– Jag har fått vittnesmål som tyder på att det inte går rätt till, att det är olika helt enkelt. Varumärket såg inte så starkt ut, och något behövde göras. Varumärket är alltså Charles Leclerc. Men det tar ingenting ifrån Leclercs prestation, för han är väldigt duktig, säger Blomqvist i Viasat Motors F1-podd.

”Finns indicier på att det inte gått rätt till”

Blomqvist menar dock att han varken kan eller får avslöja sina källor, men hävdar samtidigt att de är relativt pålitliga.

– Det finns indicier på att det inte gått rätt till, och då menar jag väldigt tydliga indicier, säger han.

Samtidigt säger han att många inte vet om de orättvisor som pågår.

– Det vore en katastrof om det kom fram. Inte ens alla inom Sauber vet vad som pågår. Det sämsta som kunde hända är att det här kommer fram, det skulle bli en jätteskandal. Det är så sjukt, för alla vet vad som pågår, säger Blomqvist.

Foto: BILDBYRÅN
Viasats Janne Blomqvist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM