Tar AIK till tingsrätten

avPer Bohman

Sportbladet kunde avslöja att AIK var anmält till Kronofogden.

Nu kommer fortsättningen.

En entreprenör tar svenska mästarna till tingsrätten.

AIK Shop flyttade in till Friends Arena i våras men en av samarbetspartnerna som möjliggjorde flytten hamnade i en ekonomisk tvist med AIK Merchendise AB.

”Först hade vi en bra dialog”

För en dryg månad sedan kunde Sportbladet berätta att en entreprenör anmält AIK till Kronofogden eftersom företaget ansett att de fått för lite betalt.

– Vi hade en offert utställd som sedan ändrades utifrån att det kom flera tilläggsbeställningar, sa en person från företaget till Sportbladet och fortsatte:

– Från början hade vi en ganska bra dialog. De sa: ”Vi ska fixa det här”. Men sen har det dragit ut på tiden och på senare tid har vi inte fått någon respons alls. Nu har vi tröttnat. Därför valde vi att gå vidare till Kronofogden.

Tar ärendet till Kronofogden

I ett sms gav AIK svar på tal.

”Vi anser att motparten saknar grund för detta krav och vi har därför bestridit detta ärende. I övrigt har vi inga ytterligare kommentarer att lämna”, skrev AIK:s ekonomichef och vice vd Håkan Strandlund.

Nu står det klart att företaget tar ärendet vidare till tingsrätten. AIK krävs på 650 000 kronor och då de anser att arbetet blivit dyrare än planerat, men att fotbollsföreningen ändå stått kvar vid den ursprungliga offerten.

ARTIKELN HANDLAR OM