”Det ska fan smälla på handlederna”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Tio förluster på de sista 13 omgångarna.

Och så hemska 3-8 mot Frölunda. Brynäs går in i åttondelsfinalen mot Luleå i urusel form.

– Vi får intala oss själva att vi är ett nytt lag nu. Att det sett ut så här för att vi inte kunnat påverka vår tabellposition, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

3-8 mot Frölunda i den sista omgången, men direkt efter slutsignalen var det fullt fokus på åttondelsfinalen. Brynässpelarna samlades i omklädningsrummet och såg på straffläggningen på små mobiltelefonskärmar. Ingen ville jubla högt över att det blev Luleå, men med tre segrar på fyra matcher och 18-5 i målskillnad så är det väl en av få saker som talar för fjolårets finallag.

– Vi har 3-1 i matcher mot dem, men det spelar ingen roll nu. Förra året tror jag att vi hade 0-4 i matcher mot Linköping och alla sa att vi inte skulle vinna mot dem. Då slog vi ut dem i sex matcher. Slutspel är en sak, grundserien en annan, säger Jacob Blomqvist.

”Bara att glömma det här”

Men Brynäs har bara knappt två dygn på sig att gå från ”usel form”-mode till ”slutspels”-mode.

– Det är bara att glömma det här och byta blad. Intala oss själva att vi har sett ut så här för att vi inte har kunnat påverka någonting. Förra året var det många som höjde sig ett steg till slutspelet och det tror jag att vi har möjlighet att göra nu också.

Är det inte svårt att snäppa upp form och sinne så här snabbt då?

– Nej, jag tycker bara det är en underbar situation, jag älskar när matcherna gäller mycket. Förhoppningsvis kommer hornen att växa ut på många så att det blir lite mer jävlar anamma. För som vi betedde oss framför egen kasse i dag är oacceptabelt. På måndag, då ska det fan smälla på handleder och allt möjligt. Då kommer det att kosta att stå framför vår kasse. Som vi betedde oss i dag, när Frölunda bara får stå och ta retur efter retur på David (Rautio), det är inte snällt.

Försvarsspelet har fallerat

Formkurvan pekar brant neråt, men det är kanske framför allt försvarsspelet som har fallerat. De tre senaste matcherna har gett tre förluster och 19 insläppta mål.

– Vi är otroligt revanschsugna efter det här. Det gäller bara att vi spelare förstår allvaret, nu är det bäst av tre matcher och det är små marginaler. Vi ska fokusera på att spela tajtare än vad vi gjort nu, med 19 insläppta så vet vi vad vi ska ska trycka på. Vi måste hjälpa målvakterna mer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!